Lukáš Javorek: Videonávody pomáhají žákům, rodičům i učitelům

čtvrtek 9. dubna 2020 ·

„My toho máme moc,“naříkají žáci. „Já už nevím, jak se to dělá, nedokážu mu pomoct," stýskají si rodiče. „To se tak špatně vysvětluje na dálku,“dodávají učitelé. Jednu z cest, jak všem pomoci, představují, podle mého názoru, videa− videonávody.



Video a youtube jsou navíc oblíbenými „nástroji“ našich žáků a jednoduché ovládání kliknutím na odkaz a poté play zvládnou i rodiče. Pokud žák či rodič potřebují tempo výuky zpomalit, stačí kliknout pauzu, je třeba video přehrát ještě jednou? A znovu? − Není přece problém.

Proto jsem se rozhodl, zkusit pomoci…



O víkendu se objeví příklady, které budou propočítávány následující týden (díky tomu může použít jakýkoli učitel a udělat si plán na další týden). V pondělí dostane žák týdenní plán (máme 4hodiny matematiky). V každé hodině bude jeden příklad propočítán na opicimatika.cz/Doucovani.html. Když přistoupíte na fakt, že materiály, které začnete tvořit, nebudou bez chyb, můžete začít tvořit ihned. Nic vám v cestě stát nebude a žáci vaši snahu ocení.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.