Česká školní inspekce připravila opakovací a procvičovací testy k výuce v pořadu UčíTelka

čtvrtek 9. dubna 2020 ·

V úzké spolupráci s učitelkami, které vedou výuku v pořadu České televize UčíTelka, připravuje Česká školní inspekce opakovací a procvičovací testy pokrývající právě to učivo, které je v pořadu UčíTelka v Českém jazyce, Matematice a vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět probíráno. Testy jsou k dispozici v aplikaci InspIS SETmobile, která je zdarma ke stažení do chytrých telefonů a tabletů. Žáci, kteří výuku prostřednictvím programu UčíTelka sledují, si tak mohou probírané učivo s využitím připravených elektronických testů zopakovat a procvičit. Nabídka bude průběžně rozšiřována o další testy reflektující příslušné učivo tak, jak bude postupně během vysílání jednotlivých dílů pořadu probíráno.



Kromě testů vázaných na učivo probírané v pořadu UčíTelka (tedy testů pro žáky na 1. stupni ZŠ) jsou v aplikaci InspIS SETmobile k dispozici také další testy pro dílčí témata z různých vzdělávacích oborů, vzdělávacích oblastí i gramotností, které jsou určeny pro žáky základních i středních škol.

Aplikace InspIS SETmobile je ke stažení zdarma prostřednictvím App Store, Google play nebo Windows Store (podle toho, jakým operačním systémem je příslušný chytrý telefon nebo tablet vybaven). Stačí zadat název inspis a následně aplikaci stáhnout. Po otevření aplikace se uživatel zaregistruje a poté v nabídce testů (Domácí testování) uvidí všechny dostupné testy (na prvních místech jsou řazeny testy s logem UčíTelka). Vybraný test vyplní a zobrazí se mu vyhodnocení včetně úspěšnosti v jednotlivých otázkách.


Zdroj: ČŠI

3 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. dubna 2020 v 10:06  

připravila opakovací a procvičovací testy k výuce

Hlavně opatrně s tím přetěžováním žáků, především pak s biflováním nazpaněť v republikovém měřítku. Každé masivní opakování hraničí s až nepřípustným drilem a nesvobodou v učení.

Petr Portwyn řekl(a)...
9. dubna 2020 v 12:20  

...a co děti ze znevýhodněných rodin? Jak k tomu přijdou, když určitě nemají televizi, he?

Eva Adamová řekl(a)...
9. dubna 2020 v 18:42  

Tak jsem si tam jeden testík k češtině 4. třídy pustila. Není úplně marný, ale fakt nevím, jestli je děckám nutné strkat koronavirus pod nos i češtinářském doplňovacím cvičení.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.