Jitka Rambousková: Online učení se Scribble

čtvrtek 2. dubna 2020 ·

Ze všech stran se nás hrnou odkazy, seznamy, nabídky, až to nejde ani pořádně sledovat. Ale přes několik kliků jsem se z Twitteru dostala na stránku THE DAILY LIST: Learn and Study From Home a z těch aplikací, které neznám, mne zaujala Scribble Together Whiteboard.



Scribble je vlastně obyčejná poznámková aplikace. Můžete mít víc sešitů a každý o více stranách, na stránky se dá psát/kreslit jednoduchými nástroji a dá se vložit obrázek nebo pdf soubor – automaticky ve vloží na začátek nové stránky. Každá stránka je nekonečně dlouhá. Zajímavý nástroj je ukazovátko, které postupně bledne. Výsledek se dá jednoduše vyexportovat jako pdf.

Takže nic moc zajímavé, že. Ale je tu ještě sdílení! A tím jedno z možných řešení pro současné online vyučování s využitím iPadu, protože ne každý dovede zrcadlit svůj iPad do počítače. Každý sešit má svou adresu a tu stačí otevřít v prohlížeči a ten pak ukazovat žákům.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.