Gazdík vyzval vládu, ať mohou jít do školy všechny děti už 25. května

úterý 21. dubna 2020 ·

K tomu, aby vláda umožnila 25. května návrat do školních lavic nejen žákům prvního stupně základních škol, ale všem, vyzval vládu místopředseda hnutí STAN, jinak též učitel Petr Gazdík. Všichni žáci by podle něj měli dostat šanci vrátit se do třídy, když to jejich rodiče budou chtít. Pokud to rodiče to odmítnou, byly by jejich děti na konci školního roku přezkoušeny. Informuje iDNES. 



Petr Gazdík (psp.cz)
Jako první vláda otevřela tento týden vysoké školy, tento týden v pondělí pro studenty posledních ročníků. Následovat budou 11. května studenti posledního ročníku středních škol kvůli přípravě na maturity a od 25. května mohou do základních škol docházet i žáci prvního stupně.
Šéf poslaneckého klubu STAN Jan Farský řekl, že on a jeho kolegové budou na schůzi Sněmovny požadovat, aby vláda jasně vysvětlila své kroky při uvolňování restriktivních opatření.




Celý text naleznete zde

6 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
21. dubna 2020 v 14:09  

"Všichni žáci by podle něj měli dostat šanci vrátit se do třídy, když to jejich rodiče budou chtít. Pokud to rodiče odmítnou, byly by jejich děti na konci školního roku přezkoušeny."

Gazdík nepochopil několik základních věcí a navíc jeho vyjádření nedává logiku. V první větě naznačuje dobrovolnost nástupu dítěte do školy, ale ve druhé větě už z toho udělal povinnost s tím, že pokud dítě nenastoupí, bude muset absolvovat přezkoušení. Fakt nevím, co si o něm mám myslet.

A co nepochopil? On ten nástup dítěte je mj. vázán na jeho zdravotní stav a na to, zda se v domácnosti vyskytuje někdo rizikový. Trestat někoho takového přezkoušením by byla s odpuštěním pěkná prasárna.

Anonymní řekl(a)...
21. dubna 2020 v 14:39  

Pan poslanec chce trestat? Ve Švédsku do školy nechodí 50% žáků a nikdo nikomu nevyhrožuje nějakými závěrečnými přezkoušeními. Ještě snad nějaké standardizované testy by to chtělo? Chybí 6 000 učitelů, pan poslanec je vítán v první linii, ale to se samozřejmě už nikdy nestane.

Petr Portwyn řekl(a)...
21. dubna 2020 v 16:29  

Ač pana Gazdíka nemusím, dovolil bych si připomenout, že přezkoušení není trest.

Eva Adamová řekl(a)...
21. dubna 2020 v 18:19  

V daném kontextu, kdy ostatní by sice byli ve škole, ale spíše jen hlídáni než vyučováni, a kdy by měli být jen formativně chváleni až málem uchváleni, by se o trest jednalo.

Petr Portwyn řekl(a)...
21. dubna 2020 v 18:49  

To ano.
Pak je špatně to "hlídání a chválení". Možná by bylo fajn, kdyby se na to pana Gazdíka naši hlídací psi demokracie zeptali.

Nicka Pytlik řekl(a)...
21. dubna 2020 v 23:14  

by měli být jen formativně chváleni

Pytlici se v tom moc nevyznají, ale ono nejde formativně pokárat?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.