Maturanti v nejistotě. Virus zkomplikoval přípravy

úterý 17. března 2020 ·

Už osmého dubna by měli psát sloh z českého jazyka. Teď ale maturanti žijí v nejistotě. Nevědí, jestli se kvůli vyhlášenému nouzovému stavu a karanténě závěrečné zkoušky neposunou. Příprava na ně je kvůli zavřeným školám složitější. Někteří kantoři proto nabízejí studentům individuální konzultace, on-line kurzy nebo videohovory. Reportáž přináší MF DNES.



Na vývoj situace netrpělivě čeká i ředitelka plzeňského sportovního gymnázia Milena Majerová. Domnívá se, že více než dvoutýdenní výpadek běžného vzdělávání by mohl být kritický. „Čtrnáct dnů se dá ještě dohonit, ale měsíc nebo dokonce delší doba? Školní část maturit snadno posuneme, protože je v naší kompetenci, ale státní část organizuje Cermat. Uvidíme, jak to nakonec dopadne,“ sdělila. Gymnazisté komunikují s kantory převážně přes internet, mohou si osobně vyzvednout učebnice a další pomůcky přímo v budově na vrátnici od 8 do 13 hodin.

Stejný postup zvolil ředitel gymnázia na Mikulášském náměstí v Plzni Petr Mazanec. „Vycházíme z informací, které máme od ministerstva. To dosud na změny související s nouzovým stavem nezareagovalo. Snad se vše brzy rozlouskne. Mimořádný stav může zamíchat také s přijímačkami na střední nebo vysoké školy,“ řekl. Studenti v tomto případě využívají virtuální školu, díky níž navštěvují on-line kurzy a mají přístup ke všem materiálům.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.