Většina školek v metropoli zavřela. Omezení neplánuje jen Praha 4

úterý 17. března 2020 ·

Své školky plošně uzavřelo kvůli epidemii koronaviru 14 ze 22 velkých městských částí. Praha 12 navíc v pondělí doporučila ředitelkám svých mateřinek přerušit provoz. Zařízení, která zůstala v chodu, berou jen děti zdravotníků, policistů, hasičů a dalších klíčových profesí, bez nichž by stát nemohl fungovat. Praha 9 nabídla služby svých školek lidem z dalších městských částí. Informuje Deník.



„O děti ve věku od 3 do 10 let, jejichž zákonní zástupci pracují jako zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví nebo jsou příslušníky ozbrojených sil, pedagogickými či nepedagogickými pracovníky určeného školského zařízení, se budou starat v MŠ Kytlická a MŠ U Nové školy,“ oznámil radní pro školství Prahy 9 Zdeněk Davídek (TOP 09/STAN). 

V těchto dvou zařízeních budou třídy nejvýše po 15 dětech. Kdo by chtěl nabídky deváté městské části využít, může se obrátit rovnou na ředitelky zmíněných dvou zařízení.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.