Vláda debatovala o prodloužení povinné školní docházky

sobota 1. února 2020 ·

Andrej Babiš (ANO) novinářům po návštěvě poničeného sídliště Janov v Litvínově řekl, že vláda diskutuje o možném prodloužení povinné školní docházky. Je to jedna z myšlenek, která je součástí 15 opatření proti chudobě navrhovaných ministerstvem práce a sociálních věcí (MPSV). V problémových a sociálně vyloučených lokalitách, kam patří i Janov, děti podle různých statistik v mnoha případech nesplní ani povinnou školní docházku, která je uzákoněna do 15 let věku dítěte. Informuje ČTK.




Celý text naleznete zde

8 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
1. února 2020 v 9:14  

Děti porušují zákon? Tu určitě jejich rodičové sedí.

laimes řekl(a)...
1. února 2020 v 13:07  

naopak sníýit,bohatě postačí 6 let

Lenka Pokorná řekl(a)...
1. února 2020 v 15:00  

Mohl by prosím Babišovi někdo vysvětlit, že je úplně jedno, jestli některé děti nechodí do školy devět let nebo jestli nechodí do školy deset let?

Ivo Mádr řekl(a)...
1. února 2020 v 15:43  

Lenka Pokorná

Je tu tlak neziskovek a o některých moc dobře víme o co usilují.

Michal Komárek řekl(a)...
1. února 2020 v 16:05  

Ivo Mádr

Konspirační teorie? Nebo můžete dodat "o co usilují" a které? Děkuji!

Ivo Mádr řekl(a)...
1. února 2020 v 16:16  

No přece pane Komárku o povznesení vzdělanosti českého národa, jak jinak. Opravdu nevím kdo panu premiérovi ČR nakukal návrat k povinné desetileté školní docházce. Proč asi byla zrušena? Nechme tento komunistický model vzdělávací soustavy již spát. Naprosto nic se tím nevyřeší, jen se problémy přehodí na SOŠ bez maturity.

Nicka Pytlik řekl(a)...
1. února 2020 v 17:40  

návrat k povinné desetileté školní docházce.

Povinná desetiletá školní docházka tu už je!

Ivo Mádr řekl(a)...
1. února 2020 v 18:45  

Pytlíci asi zařadili poslední rok MŠ k devítileté povinné školní docházce. Vtip je v tom, že nám některé skupiny obyvatel na ten první rok zvysoka kašlou, pak plynule přejdou do první třídy a pokouší se o totéž. A pan premiér ČR si myslí, že tím vyřeší nedocházku do školy. Tento "problém" nelze vysedět na SOŠ bez maturity. Tak naivní představu jsem opravdu od něho nečekal.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.