Aktivistku Gretu Thunberg zvolil časopis Time za osobnost letošního roku

čtvrtek 12. prosince 2019 ·

Osobností roku, kterou každoročně vybírá americký časopis Time, se letos stala švédská ekologická aktivistka Greta Thunberg. Ve svých 16 letech je tak nejmladší takto oceněnou. Informuje iDNES. 



„Stala se největším hlasem nejdůležitějšího tématu, kterému tento rok planeta čelí. Přišla v zásadě odnikud, aby se stala hlavou světového hnutí,“ vysvětlil rozhodnutí šéfredaktor časopisu Time Edward Felsenthal. 

Pozoruhodnou osobností se Greta Thunberg stala poté, co loni v létě ve Stockholmu začala chodit demonstrovat před švédský parlament s transparentem s nápisem Školní stávka za klima. Posléze se k ní připojili studenti ze Švédska i z dalších států, kteří takto začali stávkovat každý pátek.


Celý text naleznete zde

5 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
12. prosince 2019 v 9:57  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Michal Komárek řekl(a)...
12. prosince 2019 v 10:01  

Pane Týři, nechte toho spamování. Pokud se chcete vyjádřit k tomu, co dělá Greta Thunberg věcně a bez komentářů o jejím otci, máte příležitost. Děkuji.

Jana Maříková řekl(a)...
12. prosince 2019 v 15:47  

Quelle surprise!

Tajný Učitel řekl(a)...
13. prosince 2019 v 20:22  

Holt, Zeman a Klaus se musí smířit s tím, že nikdy nebudou respektováni jako Havel, Babiš, že nikdy nebude jako Macron, Okamura, že nikdy nebude jako Hitler a Týř, že nikdy nebude na obalu Times Magazine.

PP řekl(a)...
13. prosince 2019 v 21:37  

Jakoby něco takového někdo z nich chtěl. :D

Vy jste argumentátor k pohledání, tajnej. Zkuste si po sobě ten blábol přečíst.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.