Petr Honzejk: Na boji za platy učitelů opozice nevydělá

čtvrtek 28. listopadu 2019 ·

„Chtělo by se zvolat − sláva! Po dlouhých měsících, kdy převládala neplodná morální kritika Andreje Babiše, si opozice našla věcné a uchopitelné téma − platy učitelů. Konečně střelba správným směrem. I když trefa do černého to pořád ještě není. Jde o zcela legitimní požadavek. Nejen proto, že sliby se mají plnit, ale hlavně proto, že učitelé stále berou pouze 64 procent průměru vysokoškolsky vzdělaných lidí, což je nejhorší poměr ze všech zemí OECD,“ píše Petr Honzejk v Hospodářských novinách.



Petr Honzejk (twitter.com)
Honzejk mimo jiné píše: 

Budeme-li ale posuzovat návrh na rychlejší přidávání učitelům skrze body u voličů, už to tak skvělé pro opozici není. Podle průzkumu Medianu 62 procent Čechů považuje růst učitelských platů za dostatečný... Další problém je v tom, kde vzít na větší přidání peníze...

Poslanci ANO tak mohou návrhy na rychlejší přidávání učitelům poslat k šípku bez obav ze ztráty voličské přízně. A ještě to prodat tak, že zachraňují důchodce před "asociální" opozicí. Zopakujme, že orientace na věcná témata představuje pro opozici správný směr. Teď tedy ještě najít takové téma, kde to nebude mít Andrej Babiš tak dobře marketingově spočítané.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Ivo Mádr řekl(a)...
28. listopadu 2019 v 21:56  

Pan Kalousek, exministr financí, přidával dozajista učitelům každý rok 15%. Nějak si nemohu vzpomenout. Na učitelský stav se několik desítek let kašlalo (nezáleželo na barvě partaje), vždy před volbami však bylo "školství prioritou".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.