Dopis pro ředitele ke stávce: Odbory vyhlásily stávku na středu 6.11.

pátek 1. listopadu 2019 ·

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, průběh jednání o realizaci navýšení platů pro pedagogické pracovníky v roce 2020 a jeho vyústění nenaplnil náš požadavek. ČMOS pracovníků školství vyhlásil na středu 6. 11. 2019 jednodenní stávku. V příloze Vám posílám dopis předsedy profesní sekce vedoucích pracovníků, kde jsou popsány všechny důvody, které nás k vyhlášení vedly. 



Podle posledního návrhu ministra Plagy se mají platové tarify pedagogů zvýšit ve všech platových třídách a stupních o 8 %. Jde o překvapivé řešení zcela negující dosavadní průběh jednání zástupců vlády a sociálních partnerů a očekávání školských odborů i zástupců asociací ředitelů škol. Původní návrh ministra školství R. Plagy zvýšit jednotně všechny platové tarify o 2 700 Kč byl označen odbory i zástupci zaměstnavatelů za nepřijatelný. Z návrhu ministra na zvýšení tarifů o 8 % vyplývá, že toto zvýšení o 8 % by bylo přínosné pro velmi malou část pedagogických pracovníků (reálně pouze u 7 tarifních sazeb ze 70). Tento přístup považujeme za naprosto neobvyklý, zarážející a vyvolávající otázku, v čem že tedy spočívá priorita školství. Přitom prostor pro řešení a nalezení kompromisu existoval.

Žádáme Vás proto o konstruktivní přístup a o předání výzvy vašim zaměstnancům.

Děkuji za spolupráci.

Mgr. František Dobšík
předseda ČMOS PŠ


Další informace naleznete zde

8 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
1. listopadu 2019 v 12:34  

Odbory jsou zlo. 😈

Radek Sárközi řekl(a)...
1. listopadu 2019 v 12:44  

Podrobnosti k chystané stávce:

https://www.pedagogicka-komora.cz/2019/11/aktualni-tema-stavka-pedagogu.html

Michal Komárek řekl(a)...
1. listopadu 2019 v 13:14  

Pane Sárközi, přestaňte s propagací webu svého spolku. Všechny podstatné texty a odkazy na ČŠ jsou.

Petr řekl(a)...
1. listopadu 2019 v 14:20  

Odbory dělají to, co se od nich tak nějak očekává. Bojují za víc peněz a jejich rovnostářské rozdělení. Zlo to samozřejmě je v té rovnostářské agendě, ale těžko jim to mít za zlé, je to jejich raison d'être.

Radek Sárközi řekl(a)...
1. listopadu 2019 v 14:54  

Na webu Pedagogické komory je dokumentů ke stávce rozhodně více než zde :-) Dokonce i dokumenty, které zatím nejsou ani na webu ČMOS PŠ...

rváčkazvesela řekl(a)...
1. listopadu 2019 v 15:27  

Vážení, nebylo by lepší se zde nedohadovat, kdo a kde má vytuněnější stránky? Těch spolků, asociací atd už je...a právě o tom to dle mého JE.
Omluva - "V JEDNOTĚ JE SÍLA" ...Marx, nemarx:-)
A ta stávěčka mohla být delší. Doufám, že úmysl je, tak nějak "pro výstrahu".

Michal Komárek řekl(a)...
1. listopadu 2019 v 15:40  

Pane Sárközi, vím, že občas máte problém s porozuměním textu, tak připomínám: Nemluvil jsem o množství. A už přestaňte s propagací webu vašeho spolku. Nejste to Vy, kdo rozhoduje o tom, co vyjde na ČŠ.

tyrjir řekl(a)...
1. listopadu 2019 v 16:21  

SAVE THE DATE!

U třech pidižvíků,

ta stávečka mohla být delší. Doufám, že úmysl je, tak nějak "pro výstrahu".

Souhlasím. Škoda, že odbory tu stávku neudělaly dvojdenní. Učitelé by tak mohli spojit stávku s poznáváním Prahy a Strategickou konferencí k výročí VŘSR (Velká Říjnová Strategická Revoluce) MŠMT ČR konanou 7.11.2019. Viz

SAVE THE DATE!
aneb
ZRUŠÍ MINISTR PLAGA I MATURITU Z ČEŠTINY A PONECHÁ JEN MATURITU Z CIZÍHO JAZYKA?

http://www.ceskaskola.cz/2019/10/registrace-na-konferenci-hlavni-smery.html

SAVE THE DATE!

:)))



Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.