Semináře o mediální gramotnosti

středa 2. října 2019 ·

Česká televize zve učitele na semináře o mediální gramotnosti: Chcete získat inspiraci pro výuku? Dozvědět se, jaké metodiky a pracovní listy jsou na webu ČT k dispozici? Nebo co nového se v dané oblasti připravuje? Přijeďte na semináře s tématem Mediální výchovy akreditované Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR, které jsou zcela zdarma.



Dozvíte se například, jak rozumět televizi, jak vznikají zprávy, jakým způsobem lze televizi využít v hodině. Součástí bloků bude i mobilní žurnalistika, kterou si budete moci vyzkoušet, a seznámení s interaktivními prvky v iVysílání ČT, které můžete využít při výuce ve vaší škole. Zároveň budete moci s ostatními diskutovat o vlastních zkušenostech a společně se zamyslet nad využitelností materiálů v praxi.

Nově jsme pro Vás připravili seminář fake news a bezpečného chování v online prostoru.

V průběhu celého dne se Vám budou věnovat profesionálové z České televize a odborníci na danou problematiku včetně Marka Wollnera, šéfredaktora reportážní publicistiky ČT.

Kde? V Praze na Kavčích horách (Na Hřebenech II 1132/4, 14700 Praha, Podolí)

Kdy?

Mediální výchova I – Jak rozumět televizi 15. 10.
Mediální výchova II – Jak vznikají zprávy 22. 10.
Mediální výchova III – Jak využít televizi v hodině 29. 10.
Mediální výchova IV – Fake news a bezpečné chování v online prostoru 12.11.


Další informace naleznete zde

1 komentářů:

rváčkazvesela řekl(a)...
2. října 2019 v 17:52  

Nedalo by se to přesunout do digi podoby a na web? To učitelé z Kotěhůlek nemají šanci. Nebo si na to vzít neplacené volno, to potom jo...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.