Richtrovy boudy zůstanou v zimě pusté

středa 2. října 2019 ·

Místo aby areál ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy nadále poskytoval jedinečné zázemí školním lyžařským výcvikům a ubytování pasantům, nevzpamatoval se od konce loňského roku, kdy došlo k jeho náhlému uzavření, z kolapsu. „O budoucnosti tohoto zařízení se intenzivně jedná. Do konečného rozhodnutí zůstává stav objektu neměnný,“ potvrdila mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová deníku Právo.




Ztráta, kvůli níž areál spravovaný příspěvkovou organizací ministerstva, Národním institutem pro další vzdělávání (NIDV) ze dne na den skončil, měla být v posledním čtvrtletí loňského roku 700 tisíc korun. Ztrátu, jež údajně hrozila narůst do mnohem větších rozměrů, způsobila podle mluvčí manažerská pochybení bývalého vedení areálu. „Proto není vhodné, aby zařízení nadále provozoval NIDV,“ uvedla Lednová.

"Fungovali jsme jako dotované školicí středisko. Rozklad hospodaření mi nadřízení úředníci z NIDV neposkytli. Areál raději zavřeli, ačkoliv loňskou zimní sezonu jsme měli skoro vyprodanou, a nezbylo než vracet rezervace,“ řekl poslední šéf Richtrových bud Petr Kořínek, jenž by se spolu s částí původního personálu rád vrátil.


Celý text naleznete v Právu

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.