Otevřený dopis Unie školských asociací ČR – CZESHA: Komunikace MŠMT se velice zhoršila

čtvrtek 17. října 2019 ·

Vážený pane ministře, jménem předsednictva Národní rady Unie školských asociací ČR -CZESHA jsme nuceni konstatovat, že se během Vašeho funkčního období komunikace MŠMT s odbornými asociacemi velice zhoršila. Domníváme se, že diskuse o problémech školství mezi ministrem a odbornou veřejností je klíčová a v minulosti vždy fungovala ku prospěchu věci. Zvali jsem Vás opakovaně na jednání Národní rady, a to v termínech 15.5. 2018, 14.5. 2019 a 6.11. 2019. Bohužel, vždy jste se omluvil. Podobně končí i pozvánky na jednání většiny našich členských asociací. Také pozvánka na nadcházející jednání Národní rady CZESHA dne 6.11. 2019 skončila omluvou z Vaší strany a na dotaz, zda Vás někdo zastoupí dosud také nemáme žádnou reakci.



I pokusy o setkání s našimi zástupci na půdě MŠMT končí bez odpovědi. Naposledy jsme o setkání s členy předsednictva žádali 29.5. 2019, abychom mohli projednat výstupy z našeho květnového jednání (na která jsme Vás zvali a Vy jste se omluvil) a do dnešního dne nemáme žádnou odpověď. Nechceme spekulovat, zda je to administrativní chybou anebo záměrem. Ale určitě to nepřispívá ke zlepšení situace regionálního školství, která nás velice trápí. Domníváme se, že máme stejný cíl. Tedy kvalitní počáteční vzdělávání. Ale k tomu se bez vzájemné komunikace lze dopracovat jen obtížně.

Proto Vás opakovaně žádáme o schůzku s předsednictvem Unie CZESHA v nejbližším možném termínu. Doufáme, že tentokrát alespoň odpovíte. Opravdu nechceme komunikovat prostřednictvím médií, ale Váš dosavadní postoj nás k tomu reálně nutí.

Za Unii CZESHA:

Ing. Jiří Zajíček, předseda Národní rady a předseda Asociace Středních průmyslových škol ČR, v.r. Mgr. Jan Mareš, místopředseda Národní rady a předseda Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání, v.r.
Mgr. Jiří Nekuda, člen předsednictva a předseda Asociace ředitelů hotelových škol, v.r.
Karel Dvořák, člen Národní rady a předseda Sdružení učňovských zařízení, v.r.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.