David Klimeš: Stát proti sobě poštval učitelky a chůvy

úterý 22. října 2019 ·

„Vztek těch nejvíce přehlížených a přitom nejdůležitějších pedagogů - učitelek v mateřských školách... je oprávněný. S čím se totiž v už tak dost vypjaté debatě o dětských skupinách dosud nepočítalo, je jejich letitá frustrace. Vidí miliardy, které teď mají jít ze státní kasy do dětských skupin, a jímá je zcela pochopitelná zlost. Samy totiž místo peněz roky dostávaly jen sliby a ponižování v podobě nesmyslné povinnosti vyplňovat ještě nesmyslnější papíry… Chtějí proto, aby se teď balík peněz, které mají dostat dětské skupiny, rozdělil i mezi ně,“ píše David Klimeš pro deník Aktuálně. 



David Klimeš (twitter.com)
Klimeš mimo jiné píše: Přestože je stát vinen, doufejme, že na jejich požadavky nakonec nepřistoupí. Proč? Protože správné řešení vypadá jinak: skupinám neubírat a mateřským školám přidat.

Český stát je velmi rovnostářský. Ale vůči mnoha skupinám, které nejsou dost hlasité, také krutě asociální. Nikomu nic moc nedává a všechny podfinancované hráče se raději snaží obrátit proti sobě, aby se jejich zloba neutralizovala. V případě školek a dětských skupin se mu to podařilo excelentně.

Vysoce kvalifikované učitelky, které by hned zítra vydělaly s menší námahou více peněz i v Lidlu, bojují o mizerný balík peněz s chůvami z dětských skupin, které taktéž za mizivý peníz přebalují desítky dětí v plenách, protože věří, že si zajímavý program zaslouží i ty, které se do přetížených mateřinek nedostaly. Bravo!


Celý komentář naleznete zde

3 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
22. října 2019 v 11:02  

Autor komentáře evidentně otevřený dopis ředitelek mateřských škol nečetl, jinak by nemohl postavit svůj článek na zcela zavádějícím východisku...

Radek Sárközi řekl(a)...
22. října 2019 v 11:04  

Doporučuji k přečtení tento text, který bohužel na České škole jako samostatný článek nevyšel...

https://www.pedagogicka-komora.cz/2019/10/pedagogicka-komora-upozornuje-na.html

Tajný Učitel řekl(a)...
22. října 2019 v 17:04  

Stát proti sobě poštval nejen učitelky mš, ale i speciální pedagogy, nucené provozovat inkluzi po česku, proti učitelům, žáky - státní maturitou a přijímačkami, učitele - nesplněnými sliby, rodiče - návrhem povinné matematiky u smz, atp...

Stát má vůbec šťastnu ruku, na co šáhne, to podělá. Nejlepší by bylo dorovnat platy všem učitelům včetně mš na 50 tisíc a dlouho předlouho pak už vůbec nic nedělat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.