Koalice se dohodla. Zaměstnanci státu dostanou přidáno 1500 korun do tarifů. Učitelé dostanou navíc 10%

pátek 13. září 2019 ·

Koalice se dohodla na růstu mezd ve veřejné sféře od začátku příštího roku. Všichni dostanou navíc 1 500 korun do tarifů, zrušena bude nejnižší tabulka tarifů. Jen učitelé dostanou podle ministryně financí Aleny Schillerové za ANO přidáno deset procent, není zatím jasné kolik z toho půjde do tarifů. Informuje iDNES.


Dohodli jsme se, že dojde k navýšení absolutní částkou 1500 korun do tarifů a zároveň jsme se domluvili, že zrušíme tabulku číslo jedna, to znamená, že dosáhneme toho, co jsme chtěli, že procentuálně budeme navyšovat hlavně těm, kteří mají nejnižší mzdy,“ řekl po jednání premiér Andrej Babiš. „Jsem rád, že jsme dospěli k dohodě,“ řekl Babiš.




Celý text naleznete zde

5 komentářů:

rváčkazvesela řekl(a)...
13. září 2019 v 18:19  

Do tarifů tak 7 - 8 % a bude to stav nula od nuly pojde. Mezitím totiž už dostali všichni ostatní stejně.

Petr Portwyn řekl(a)...
13. září 2019 v 18:51  

Ovšem titulky v novinách budou hlásat něco o 15 % a o průměrném platu 45 měsíčně... a lid bude řvát.

Petr Portwyn řekl(a)...
13. září 2019 v 18:53  

Než se zase "někdo" zeptá, proč si to myslím a z čeho vycházím, tak podle dosavadních zkušeností. Zatím to tak obvykle bylo. Vysvětlovat známým, že fakt nemáme tolik, kolik se říká, je docela těžký. Táta to jednou vyřešil tak, že chlapům v hospodě ukázal moji výplatnici.

BP řekl(a)...
14. září 2019 v 10:57  

Zlatá státní škola! Na soukromé jsou smluvní platy.

Po 35 letech praxe za 24h úvazku na střední škole plat maximálně 24000,- hrubého. Začátečník na státní má 28630,-. A tady nehrozí od Nového roku navýšení platů.

Ovšem 3,5 roku před důchodem musím držet hubu a krok a být ráda, že mě ještě někdo chtěl ve škole zaměstnat.

Na jiné soukromé škole mi nabídli částečný úvazek 9h za 10000,- na dohodu.

BP řekl(a)...
14. září 2019 v 11:18  

Pane Petře, ministr školství je přesvědčen o tom, že od ledna tohoto roku berou všichni učitelé v průměru 39 tisíc korun a hned to také neváhal hlásat v médiích, aby vypadal jako ten nejlepší ministr školství, kterého jsme kdy měli. Tak pak se nedivte, že vám nikdo neuvěří, kolik si opravdu vyděláte.

Já bych momentálně jako učitelka v nejvyšším tarifním stupni 12. třídy pobírala 37330 (osobní příplatky v našem kraji neexistují!) a od Nového roku, tipuji, půjde do tarifu pouze 5%, tak by mi to možná poskočilo o necelé 2000, takže pořád nevím, jak by se to mohlo v roce 2021 dostat aspoň na těch deklarovaných 45000,-.

No, ale teď možná budu šťastná, když i s těmi přesčasy dosáhnu na nějaký měsíční průměr 25000,- Kč. Ale zase ušetřím cca 2500,- Kč měsíčně na dojíždění a 3h času denně, takže mohu o to víc žáků odučit v soukromých hodinách doma, abych nemusela chodit vybírat popelnice.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.