Jsme k žákům moc vstřícní, proto povinná maturita z matematiky nikdy nebude, předpovídá pedagožka

středa 4. září 2019 ·

„Nejvíc mi ale vadí, že se neustále mění způsob, jak budou žáci maturovat. Současní třeťáci by měli za rok a tři měsíce podávat přihlášku k maturitní zkoušce a podle současného zákona mají povinnou maturitní zkoušku z matematiky... Stejně ale žijí v nejistotě… Za devět let došlo k tolika změnám, až je to nehorázné,“ říká v pořadu Pro a proti ČRo Plus Renata Schejbalová, předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií.


Renata Schejbalová (repro ČT)
Schejbalová také odkázala na svůj čtyři roky starý výrok. „Tehdy jsem prohlásila, že maturita z matematiky stejně nebude, nebude nikdy, protože se nikdy nenajde politická shoda. A to proto, že chceme být k žákům vstřícní, ale takhle tu kvalitu vzdělání rozhodně nezvýšíme.“

„Laťka maturity se neustále snižuje a nám to vadí. Je to spojeno s tím, že stejnou maturitu dělají všechny obory... Bavme se o tom, jestli má být jednotná maturitní zkouška pro všechny obory, tedy pro gymnázia, odborné školy, odborná učiliště,“ navrhuje Renata Schejbalová.


Celý text a pořad ke stažení naleznete zde

3 komentářů:

Pavel Doležel řekl(a)...
4. září 2019 v 15:34  

Souhlasím bez výhrad. A velmi oceňuji takový postoj u češtinářky.

Robert Čapek řekl(a)...
4. září 2019 v 18:57  

Nesouhlasím a mám výhrady. A vidím, že gymnaziální češtinářka ničím nepřekvapila

mirek vaněk řekl(a)...
4. září 2019 v 21:02  

Nepřekvapila. To je pozitivní. Neboť ve školství jsou překvapení shora jen k horšímu.

Pozitivně mohou překvapit jen žáci. U ministerstva se toho nedočkáme.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.