Reforma financování některé školy poškodí – Kladno přijde o 22 učitelů

středa 17. července 2019 ·

O peníze na platy 22 učitelů přijde město Kladno, pokud se změní systém financování škol, jak se to plánuje v reformě už pro rok 2020. Teď dostávají školy příspěvek podle počtu žáků, nový způsob platby zohlední počty vyučovacích hodin a počty tříd, což směřuje k tomu, aby školy vytvářely méně početné třídy. V dosavadním systému jsou bity školy s málo dětmi ve třídách, teď to bude naopak a tratit budou školy s hodně početnými třídami. To se nelíbí třeba vedení Kladna. Informuje deník Právo.



„Máme školy a třídy hodně naplněné, chybí kapacita. Když platby přepočítáme podle nového systému, znamenalo by to u nás ztrátu 22 učitelů. To už je opravdu velký zásah, takže my se budeme snažit dohodnout s ministerstvem školství, aby se sice přidalo, když to stát chce, těm nenaplněným třídám, ale aby se neubíralo těm naplněným. Uvědomujeme si, že to je problém jenom v části České republiky, my jsme ale ti šťastní, kteří mají dětí hodně,“ uvedl primátor Kladna Dan Jiránek (ODS).


Celý text naleznete v Právu

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.