Naučte naše děti žít offline, žádají američtí rodiče speciální kouče

čtvrtek 25. července 2019 ·

Rodiče po celém světě začínají panikařit, co se to děje s jejich dětmi. Celé dny tráví přilepené k telefonu nebo počítači a nikdo vlastně neví, co na internetu dělají. V USA obavy došly tak daleko, že si dospělí najímají speciální kouče, kteří mají děti naučit žít bez mobilu. Tématu se věnuje iDNES.

Gloria DeGaetano (twitter.com)

Vyučování života bez smartphonů se stává samostatným odvětvím, poptávka totiž roste a roste. Konzultanti docházejí nejen do samotných rodin, ale i do škol a kostelů, kde pomáhají ukázat, jak se zabavit i bez telefonu.

Gloria DeGaetanová je jednou z nich. Navštěvovala rodiny v Seattlu, ale brzy si všimla, že poptávka je vyšší než dokáže zvládnout. Založila proto Parent Coaching Institute, který nyní zastřešuje pětistovku koučů. Ti si v malých městech a na vesnicích účtují 80 dolarů (1 800 Kč) za hodinu, ve velkých městech až 250 dolarů (zhruba 5 700 Kč). Rodiče přitom většinou absolvují osm až dvanáct sezení.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
29. července 2019 v 4:04  

naučte naše děti trhat bavlnu

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.