Praha se potýká s nedostatkem učitelů

pátek 17. května 2019 ·

„Školy se v těchto letech nejvíce potýkají s nedostatkem učitelů, a to především přírodovědných a technických oborů,“ říká pražský radní pro školství Vít Šimral v rozhovoru pro deník Právo.


Vít Šimral (praha.eu)
Jak chce Praha přilákat nové, mladé kantory?

Přispěli jsme letos jednou miliardou na platy pracovníků ve školství, hodláme i nadále mladým učitelům poskytovat byty, aktivně pracujeme s pedagogickými fakultami na zatraktivnění studia učitelství. Ve spolupráci s Národním institutem dalšího vzdělávání chceme posílit i pozice provázejících učitelů na pražských školách, kteří by se svým juniorním kolegům mentorsky věnovali a byli za to z rozpočtu hlavního města patřičně odměňováni.



Celý rozhovor naleznete v deníku Právo

7 komentářů:

Ivo řekl(a)...
17. května 2019 v 8:52  

...a na čtyřicátníky a padesátníky, KTEŘÍ TU HRŮZU "ODNESLI" NA TY SE VYKAŠLETE...NEPŘEKVAPUJE!!

laimes řekl(a)...
18. května 2019 v 5:35  

přes pů milionu moravanů-mladých,se přesunulo do prahy a okolí,mají děti a ty je třeba poslat do školy,není místo nejsou učitelé,žádají se mladí zdraví,krásní,kreativní do 35 let,ono jich není a nebude,ve své rodné vísce, kde jsou poloprázdné školy (kdyby se v každé druhé vsi škola zavřela ,nic se neděje,jen se ušetří) a pár kantorů předdůchodců-místních usedlíků,mladí místo nenajdou a tak jdou do prahy,ale tam do školy učit nejdou neb jest tam velký výběr prac příležitostí stejně či lépe placených

laimes řekl(a)...
18. května 2019 v 5:40  

máme učitele 60+ přečkali likvidační pokusy předcházejících let a už to doklepnou,máme 40+ to je fundament,ti už jsou bez šance odejít začínat jinam,máme dotřicátníky, kteří rok ,dva,tři kolují a ze školství odcházejí.....

Petr Portwyn řekl(a)...
18. května 2019 v 8:21  

Navíc mladá generace má jiné hodnoty, jiná měřítka... Když jsme my nastupovali v 90. letech na školy, ještě nebyla společnost tak stoprocentně o penězích, jako je nyní. My ještě řešili, zda ta práce k něčemu bude a bude nás bavit.
Teda ne že bych na místě mladého učitele, nastupujícího v roce 2019 na základku, měl jistotu, že "ano" a "ano".

laimes řekl(a)...
18. května 2019 v 8:27  

u dnešních mladých jsou prachy=slušné prachy až na třetím místě,1=málo času v práci a 2=šamce "posouvat se"

laimes řekl(a)...
18. května 2019 v 8:31  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Petr Portwyn řekl(a)...
18. května 2019 v 16:37  

Tak zas v té škole, pokud by učení flákali, se nějaký čas vyšetřit dá. Taky vím o špatných učitelích, kteří si odbudou, co musí, a jinak je práce nezajímá.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.