Nad dětmi na internetu krouží predátoři. Rodiče by se měli probudit, varují odborníci

středa 8. května 2019 ·

Filmoví tvůrci Vít Klusák a Barbora Chalupová chtěli natočit snímek o zneužívání dětí na internetu. Pro ty účely vytvořili falešný profil dvanáctileté dívky. Za pár hodin se na něj ozvalo 80 mužů a otevřeně vybízeli k sexuálním praktikám. "Takovýto radikální počin tu byl potřeba. Dospělákům naprosto uniká, co se v kyberprostoru s jejich dětmi odehrává," chválí dokument jeho odborná poradkyně Zora Dušková, ředitelka Dětského krizového centra. Reportáž přináší zpravodajský deník Aktuálně.


Zora Dušková (ditekrize.cz)
Na několika internetových serverech vytvořili tvůrci důvěryhodně vypadající falešný profil dvanáctileté dívky a čekali, co se bude dít. A dělo se toho opravdu hodně, víc než by čekali.

Trvalo pouze pět hodin, než na tento profil zareagovalo 83 mužů ve věku 26-63 let, v drtivé většině s explicitními výzvami ke společné masturbaci pomocí videohovoru. Mnozí z nich bez předchozího upozornění posílali fotografie svých genitálií, případně odkazy na nejrůznější porno včetně zoofilního. Čtyři muži se ještě ten večer uspokojovali před webkamerou.

"Velmi mě překvapila rychlost a zběhlost mužů na druhé straně kyberprostoru. S jakou suverenitou a bez dlouhého získávání si důvěry dětí rovnou odhalovali svoje motivy a sexuální zájem. To se odehrávalo během pár minut," líčí psycholožka a ředitelka Dětského krizového centra Zora Dušková, jež při natáčení působila jako odborná poradkyně. "Působilo to dojmem: 'Nebudu se zdržovat, když dívka nebude svolná, mám mnoho dalších, na které se můžu napojit, takže ztrácet tady čas pro mě nemá smysl.' A tohle je velmi, ale opravdu velmi alarmující!"


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.