Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2018 získávají hvězdy českého politického nebe

sobota 16. března 2019 ·

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2018 získávají zlatý Bludný balvan Tomio Okamura, Věra Adámková, Andrej Babiš, a další hvězdy českého politického nebe za blábolení a šíření pitomostí v oblasti zdravotnictví a vědy.


Český politik to nemá lehké. Hrozí mu spousta nebezpečí. Útočí na něj mikrovlnné trouby či opičí mor. Naštěstí jsou tady homeopatika, za která může český politik pořádně zabojovat, protože co jiného si vzít na křivdu, než trochu toho cukru?

Začněme ale s naším laudatiem hezky popořádku od největšího světového epidemiologa Tomia Okamury. Protože oficiální autority zarytě mlčí, musí před nebezpečnými chorobami informovat národ svou autoritou sám. V říjnu loňského roku tak vydal varování, že „V těchto dnech se ve státech Evropské unie objevily vzácné případy západonilské horečky a opičího moru. Zemřeli čtyři lidé včetně jedné české ženy. Tyto případy mají bez jakékoliv pochyby souvislost s ilegální migrací. Hnutí SPD dlouhodobě upozorňuje, že s migrační politikou EU přímo souvisí obrovská zdravotní rizika pro populaci Evropy. Zdravotní rizika s dopředu těžko předvídatelným dopadem. Hnutí SPD jako jediná parlamentní síla jednoznačné odmítá migrační politiku EU,“ napsal expert na plyšáky a exotické choroby pan Okamura na svém Facebooku. Zvláště nebezpečný by pro naše občany mohl být onen opičí mor. Zní to pěkně exoticky, takže bacha na něj, lidi. To, že nemoc lékaři neznají a vyskytuje se pouze v dětské hře, není podstatné. Důležité je vyvolávat paniku a strach. Takže sdílejte, než to smažou!!!


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
16. března 2019 v 12:25  

Překládat KFD (monkey fever) jako "opičí mor" možná není úplně nejpřesnější, ale úplně zcestný překlad to také není. Takže tvrzení "nemoc lékaři neznají" vychází spíše z politického zaměření pánů skeptiků nežli z reality. ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.