Hlasování v anketě o nejoblíbenější dětskou knihu potrvá do pondělí 25. března 2019

čtvrtek 21. března 2019 ·

Hlasování 26. ročníku ankety o nejoblíbenější dětskou knihu „SUK – Čteme všichni 2018“ potrvá do pondělí 25. března 2019. Zbývá poslední týden. Děti a knihovníci hodnotí knižní produkci roku 2018 a v 26. ročníku celorepublikové ankety hlasují o nejoblíbenější dětskou knihu. Z hlasovacích lístků vylosujeme 50 dětí, které získají knižní dar. V České republice jde o nejstarší anketu svého druhu, její tradice sahá až do roku 1993.


Tato akce Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského (NPMK) motivuje dětské čtenáře, cíleně rozvíjí a posiluje vztah dětí ke knihám a ke vzdělanosti vůbec. Anketa chce upozornit co nejširší okruh veřejnosti (včetně pedagogické) na nové tituly literatury pro děti a mládež a zároveň zachytit čtenářské preference dětí. U zrodu této akce stála v 90. letech publicistka a knihovnice Ivana Hutařová, autorka odborných publikací o dětské literatuře, která působila právě v Pedagogické knihovně J. A. Komenského.

Profesor František Václav Suk byl pedagog a zakladatel studijní Knihovny českých spisů pro mládež (1919), která je dnes známa jako Sukova studijní knihovna literatury pro mládež. Tato unikátní knihovna je součástí knihovních fondů NPMK. Jde o jedinečnou sbírku literatury pro děti a mládež v češtině a slovenštině, která poskytuje zázemí pro rozvoj literární kritiky a historie literatury pro děti a mládež.

Hlasovat v anketě „SUK – Čteme všichni 2018“ (elektronicky a prostřednictvím hlasovacích lístků) je možné ve dvou kategoriích: Cena dětí a Cena knihovníků.

Kromě veřejné ankety probíhá také hlasování odborné poroty učitelů českého jazyka, na jehož základě je udělena Cena učitelů za přínos k rozvoji dětského čtenářství. Součástí vyhodnocení ankety je také Cena Noci s Andersenem, kterou získá nejčtenější titul během akce Noc s Andersenem. Ta proběhne 29. března 2019.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.