MŠMT uspořádalo konferenci o kvalitě vzdělávání na vysokých školách

úterý 27. listopadu 2018 ·

V průběhu dvoudenní mezinárodní konference „Towards Better University Teaching“, kterou MŠMT připravilo pro pracovníky vysokých škol, vystoupilo přes 20 řečníků, z toho 10 ze zahraničí. Tématy byly progresivní přístupy a dobrá praxe ve vysokoškolské výuce.


„Ministerstvo dlouhodobě vnímá volání veřejnosti po zvýšení kvality vysokého školství, čímž je ve skutečnosti míněna poptávka po vyšší kvalitě vysokoškolské výuky. Podobné volání vnímáme i ze strany vysokých škol a akademických pracovníků, kteří by rádi viděli zřetelnější podporu kvality výuky na vysokých školách. Ministerstvo toto téma pojalo jako jednu ze svých priorit, a to i vzhledem k problémům jako je vysoká studijní neúspěšnost na vysokých školách,“ uvedl ve svém vystoupení náměstek ministra školství Pavel Doleček.

Hlavní projev konference přednesla profesorka Grace Neville, která působí na University College Cork (UCC) v Irsku. Prof. Neville je mj. držitelkou francouzského ocenění Čestné legie za inovace v oblasti výuky na vysokých školách a působila jako viceprezidentka UCC pro výuku a učení. V průběhu dalších tematických bloků se návštěvníci seznámili s evropskými iniciativami v oblasti výuky a učení na vysokých školách, politikami rozvíjejícími pedagogické kompetence akademických pracovníků, inovativními metodami ve výuce, nástroji pro rozvoj schopnosti studentů učit se či příležitostmi pro využití digitálních technologií ve výuce. Konference byla zakončena blokem, který se věnoval oceněním pro vynikající učitele na vysokých školách. V panelové diskuzi vystoupili odborníci ze zahraničí i z ČR, kteří se podíleli na přípravě ocenění nebo jsou jejich nositeli, zazněl i příspěvek o připravovaném ocenění Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro nejlepší vysokoškolské pedagogy.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.