MPSV výrazně pokrátilo původní návrh na zvýšení tarifních platů učitelů. Vláda návrh schválila

pátek 16. listopadu 2018 ·

Ve středu 14. 11. 2018 schválila vláda novelu nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. MPSV (ministryně Jana Maláčová, ČSSD) na podnět MŠMT (ministr Robert Plaga, ANO) a MF (ministryně Alena Schillerová, ANO) výrazně pokrátilo původní návrh příslušného nařízení vlády, a to v bodě navýšení tarifních platů učitelů a dalších pedagogických pracovníků. Navrhované zvýšení bylo dodatečně sníženo o více než 1 000 Kč měsíčně a vyškrtnut byl celý jeden platový stupeň!


Radek Sárközi (pedagogicka-komora.cz)
Radek Sárközi, prezident spolku Pedagogická komora, situaci okomentoval: "Učitelé se těšili, že si od roku 2019 výrazně polepší, ale nyní jsou zklamáni. Původní návrh nařízení vlády s tarifní tabulkou pro pedagogy byl na poslední chvíli seškrtán. Vláda dnes schválila, že začínající učitel na střední škole dostane nástupní plat 28 020 Kč hrubého měsíčně, tedy stejně jako pokladní v Lidlu. Podle původního návrhu, proti kterému se ale v připomínkovém řízení postavilo ministerstvo financí, by měl o skoro tisíc korun více, přesně 28 930. Ministerstvo práce a sociálních věcí návrhy na seškrtání akceptovalo. Nástupní plat učitelky v mateřské škole bude nově činit 21 840 Kč hrubého měsíčně. Tyto částky mladé absolventy do škol rozhodně nenalákají…"

Nové tarifní tabulky pro pedagogické pracovníky platné od 1. ledna 2019 (s výpočtem procent zvýšení), jak je včera schválila vláda:



Původní návrh tarifních tabulek pro pedagogické pracovníky (s výpočtem procent zvýšení), který byl seškrtán MPSV v rámci připomínkového řízení na podnět MF a MŠMT...





Zdroj: Tisková zpráva spolku Pedagogická komora












 
 
 
 
 

4 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
16. listopadu 2018 v 12:27  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Radek Sárközi řekl(a)...
16. listopadu 2018 v 23:49  

A školské odbory k tomu seškrtání mlčí... :-(

Radek Sárközi řekl(a)...
17. listopadu 2018 v 11:43  

Opravdu je Pedagogická komora jediný spolek, který se proti seškrtání ohradil?

BP řekl(a)...
17. listopadu 2018 v 19:59  

Bohužel, k učitelům se ještě nic nedoneslo.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.