Týden pro inkluzi 2018 podpoří myšlenku společného vzdělávání

úterý 9. října 2018 ·

Od 22. do 28. října proběhne po celé České republice celostátní akce Týden pro inkluzi 2018. Ta představuje myšlenku společného vzdělávání všech dětí. Zapojuje ty, kdo se začleňováním žáků a studentů s postižením či znevýhodněním přicházejí do styku každý den – především děti samotné a jejich rodiče, učitele, budoucí učitele a další pracovníky ve školství či vedoucí různých kroužků a oddílů. Do akce je stále možné se hlásit.


Kampaň Týden pro inkluzi proběhne letos již pošesté, pořádá ji nezisková organizace Rytmus – od klienta k občanovi o. p. s. Hlavními partnery akce je šest pedagogických fakult, které připravují po celý týden speciální semináře a přednášky pro své studenty.

Každý, kdo chce Týden pro inkluzi podpořit, se může ještě zapojit. Stačí vymyslet vlastní program, nemusí být nijak náročný, důležité je, že souzní s myšlenkami kampaně. Inspiraci na aktivity a další potřebné informace najdete na www.tydenproinkluzi.cz

„Inkluzivní, neboli společné vzdělávání, je založeno na myšlence, že všichni žáci mají právo být vzděláváni ve skupinách se svými vrstevníky ve školách v místě svého bydliště. Učitelé, rodiče i další zainteresovaní, spolupracují, aby zohlednili potřeby začleněného žáka. K tomu samozřejmě musí mít k dispozici dostatečné zdroje a podporu. Důležité přitom je, aby šlo o skutečně kvalitní vzdělávání, které bude prospěšné pro obě strany – tedy jak začleněného žáka, tak většinový kolektiv,“ vysvětluje závěrem ředitelka Rytmusu Pavla Baxová.


Celý text naleznete zde
Další informace naleznete zde

1 komentářů:

Eny Gma řekl(a)...
9. října 2018 v 8:23  

A tím to doufám už skončí. (Včera nad inkluzním papírováním opět hodina a půl...)!!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.