S nedostatkem odborníků pomohou ruské stáže studentů, věří Karlovarský kraj

pátek 12. října 2018 ·

Nedostatek kvalifikovaných pracovních sil by mohly vylepšit stáže ruských studentů. S takovou myšlenkou rozjelo vedení kraje pilotní projekt, který přinesla jeho nedávná návštěva v ruském Jekatěrinburgu. Stáže by se mohly týkat jak studentů středních, tak vysokých škol. Informuje MF DNES.

Jana Vildumetzová (asociacekraju.cz)

„O stáže studentů je velký zájem a nyní je na nás, aby vedení kraje už přímo řešilo další postup s konkrétními školami, které by studenty na stáže vysílaly. Další formou spolupráce by byly stáže organizované hospodářskou komorou. Ta by je studentům domluvila přímo ve firmách v našem kraji,“ nastínila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. Jednání v Jekatěrinburgu označila za velmi přínosné.

„Musíme teď ale úspěšně započaté záměry dotáhnout do konce a uvést je do života,“ dodala. Podle krajského radního pro školství Jaroslava Bradáče už jsou první ohlasy ze tří škol. „Mají zájem o spolupráci a výměnu studentů. Jsou to obchodní akademie a gastroobory. Nyní to budeme konzultovat s našimi školami, které mají rovněž o spolupráci zájem. Doufáme, že to dobře dopadne,“ řekl.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
13. října 2018 v 19:14  

své budocí odborníky si nusíme začít vychovávat sami za uralem

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.