Ředitel gymnázia šel „na kobereček“ na hejtmanství, omluví se a má přijít o odměny

čtvrtek 25. října 2018 ·

Omluva v médiích a pokrácení odměn, takovým způsobem se má zahladit exces ředitele gymnázia v Teplicích Zdeňka Bergmana. Nejvyšší představitel prestižního ústavu v reakci na vulgarity prezidenta republiky v rozhlase uvedl, že oficiální portrét Miloše Zemana nechá školníkem zahrabat do kompostu. Kvůli tomu si ho pozval náměstek ústeckého hejtmana tento čtvrtek dopoledne na kobereček. Odvolání Bergmana náměstek požadovat nebude. Informují Lidovky.cz.


Zdeněk Bergman (gymtce.cz)
Ze schůzky vzešla dohoda, že incident ředitel vykoupí omluvou v médiích za následky svého protestu.

„Navrhnu na zasedání rady kraje snížení jeho odměn. Pan ředitel to ví, souhlasil s tím. Řekl mi, že s tím počítal,“ dodal náměstek hejtmana Petr Šmíd.



Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
25. října 2018 v 20:13  

Co si o tom myslet? Člověk si má stát za svým. Velmi špatný příklad žákům... :-(

Jiri Janecek řekl(a)...
26. října 2018 v 6:37  

Asi by mohli novinari pripomenout, ze pan Bergmann kandidoval minuly mesic do Senatu. A asi zapomnel vypnout...

tyrjir řekl(a)...
26. října 2018 v 9:38  

Kolik ředitelů škol veřejně protestovalo proti Topolánkově vztyčeném prostředníku ve sněmovně, které pak vysvětloval, že to mělo znamenat "Kalousku, jsi jednička?" Když se to stalo, žertem jsem nékolikrát řekl žákům, kteří při výuce použili výrazivo začínající na č... nebo na p..., "Tohle si odpusť. Jsi ve škole. Tady se nebudeš chovat jako premiér ve sněmovně." :)

To, co kdysi udělal premiér Topolánek a nedávno teplický pan ředitel, je klukovina. Postup krajského radního je korektní a pan ředitel svou chybu uznal. Bylo to oboustranně správně vyřešeno.

Mrzí mne, že Učitelská platforma není schopna nebo ochotna rozpoznat klukovinu a zastávala se pana ředitele, jako kdyby udělal něco správného. Mrzí mne i to, že tu věc možná nepochopil ani pan Sárközi, představitel Pedagogické komory, když výše píše "Co si o tom myslet? Člověk si má stát za svým. Velmi špatný příklad žákům... :-(".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.