Nový pražský radní pro školství: „Pirát“, který vystudoval několik vysokých škol a spolupracoval s Amnesty International

sobota 27. října 2018 ·

Vít Šimral, který byl zvolen za Piráty, bude mít jako nový pražský radní na starosti oblast školství a sportu. Vystudoval několik vysokých škol, je členem Mensy, Junáku a Českého běžeckého klubu, spolupracoval s Amnesty International i Rekonstrukcí státu.


Vít Šimral (uhk.cz)
Vít Šimral vystudoval politologii, historii, právo, historickou sociologii a ekonometrii na univerzitách v Brně, Praze, Leicesteru a v Lucce. Akademicky se specializuje na otázky financování politiky, transparentního propojení politiky a businessu a business intelligence. V současnosti působí jako postdoktorand na Ekonomické fakultě Technické univerzity v Liberci a na Filozofické fakultě Univerzity Hradec Králové.

Ve volebním období 2013-2017 byl odborným mluvčím Rekonstrukce státu pro novelizaci zákonů týkajících se financování politických stran a kampaní. Rekonstrukci státu také zastupoval na Pracovní komisi k lobbingu Rady vlády pro koordinaci boje proti korupci.

Na spoluřešitelské úrovni nebo jako kontraktor pracoval na výzkumných projektech Fakulty sociálních studií MU v Brně, Ekonomické fakulty TU v Liberci, Transparency International - Austrian Chapter, Center for Strategic & International Studies, Evropské komise, Evropského parlamentu a Rady Evropy.


Zdroj: pirati.cz a Aktuálně.cz

1 komentářů:

Pavel Doležel řekl(a)...
28. října 2018 v 11:04  

Toto je právě trochu projev té devalvace hodnot. Je určitě dobře, když je radní vzdělaný. A zrovna tento radní vzdělaný celkem je. Ale řekněme si, co opravdu vystudoval:

1) Historii studoval v rámci dvojoboru s politologií na bakalářské úrovni. Nevím, jestli bych to nazýval vystudováním historie.
2) Má dva magisterské tituly - z politologie a historické sociologie. Z práva nemá akademický titul, pouze profesní certifikaci, která je u nás běžně k mání za dostatečný obnos.
3) S ekonometrií nemá pan radní vůbec nic společného, nic, co by se jí alespoň vzdáleně podobalo, nestudoval, stejně jako s ekonomií. Jedná se o politologa a sociologa.

Já jen, aby se věci nazývaly pravými jmény.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.