Marek Švehla: Zprávička o Klausovi

pondělí 15. října 2018 ·

"Nejdůležitější mediální kauzou posledních dní, alespoň měřeno zájmem poslanců sněmovny, není další rozšiřování mediálního impéria premiéra Andreje Babiše. Nejpropíranější jsou – Zprávičky. Pětiminutový pořad České televize vysílaný vpodvečer na dětském kanále Déčko vyprovokoval minulý týden jednání sněmovního výboru pro školství a kulturu," píše Marek Švehla v Respektu.


Marek Švehla (linkedin.com)
Švehla mimo jiné píše:

Prostor bývá i na rubriku Ze světa. Mluví se třeba o suchu v Austrálii a vlivu na malé klokany, může dojít také na politiku. Právě ta narazila na bdělého poslance Václava Klause ml. Toho zaujalo vydání Zpráviček z 8. září, kde byla řeč o palestinských školácích. České děti se mohly dozvědět, že kvůli okupaci Izraele se palestinským školákům nedaří dobře. Po výpadku amerických plateb nemají školy na zaplacení učitelů ani učebnic. „Přesto se chceme učit co nejlíp, abychom znalostmi mohli čelit okupaci,“ řekla do kamery školačka z Gazy.

Klaus si reportáž poznamenal, svolal jednání sněmovního výboru a nechal schválit usnesení, kde se uvádí: „Veřejnoprávní program Déčko čím dál častěji porušuje politickou neutralitu a zejména vykazuje politickou indoktrinaci dětí a mládeže, včetně dětí v předškolním věku.“

Jistě se dá namítnout, že i malí diváci Zpráviček by si zasloužili lepší vhled do života na Blízkém východě...

Zpozornět bychom měli, zvlášť pokud se do čela boje za „politickou neutralitu“ staví Klaus. Jako návštěvník bašty politické manipulativnosti – TV Barrandov – by měl být Klaus v podezření, že jeho útoky na Českou televizi jsou pouze snahou umlčet kritickou novinařinu a Zprávičky tomu slouží jen jako záminka.


Celý text naleznete v týdeníku Respekt

1 komentářů:

PP řekl(a)...
15. října 2018 v 9:56  

Česká škola se mění v Dikobraz. Až na to, že si jej můžeme užít každý den. Nejen jednou za týden. :)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.