Julie Hrstková: Odborníci ve školách? Hlavně nepřehánět

pondělí 29. října 2018 ·

„Alarmující situaci s nedostatkem učitelů má alespoň částečně vyřešit návrh zákona o pedagogických pracovnících, který by do škol dostal odborníky z praxe. Idea je, že vysloužilý řemeslník se nebude dál mořit v dílně, případně pokládáním dlaždic, ale bude předávat svoje zkušenosti a znalosti další generaci. Možná to na chvíli pomůže, nicméně problém s výukou a nedostatkem učitelů to nevyřeší. Protože nejde jen o odborníky a jen o střední školy,“ píše Julie Hrstková pro Hospodářské noviny.

Julie Hrstková (repro ČT)

Hrstková mimo jiné píše:

Kromě výuky jazyků patří mezi nedostatkové profese učitelé matematiky, fyziky i programování, a to na všech typech škol, nejen na těch odborných. Lze to pochopit, jde o obory, které jsou aktuálně velmi dobře placené. Tedy všude mimo oblast školství. Do školy bez odborné pedagogické průpravy ovšem tak jako tak nesmí.



Celý text naleznete zde

2 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
29. října 2018 v 17:49  

Pokud moudrý stát dovolí učit odborníkům bez pedagogického vzdělání, bude to facka do tváře těm odborníkům, kteří si pedagogické vzdělání včas a v souladu s tehdy platnými zákony DOPLNILI. ////

Nic nového. Jen další útok na občany v dlouhé roky probíhající válce, kterou český stát vede proti svým občanům. V této věci se českému státu mimořádně DAŘÍ. ////

BP řekl(a)...
29. října 2018 v 22:46  

Nevím o tom, že by byl nedostatek jazykářů. Ba naopak mají ředitelé v šuplících přehršel přihlášek od jazykářů a dělají na jejich místa výběrová řízení.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.