Vláda schválila investiční program pro veřejné vysoké školy ve výši 12,5 miliardy korun

čtvrtek 6. září 2018 ·

Vláda schválila nový investiční program Rozvoj a obnova materiálně technické základny veřejných vysokých škol. Ze státního rozpočtu je na jeho financování v letech 2018 až 2027 určena částka 12,5 miliardy korun. Celkové náklady vč. finančních příspěvků škol by měly dosáhnout 15,9 miliard korun.


Finanční prostředky z programu lze použít na výstavbu nových a rekonstrukce stávajících budov či na pořízení nového vybavení především přístrojů nebo ICT technologií či na snížení energetické náročnosti budov a jsou určeny pro všechny veřejné vysoké školy.

„Program byl připravován ve spolupráci s vysokými školami a na základě jejich investičních a rozvojových potřeb. Jeho cílem je zkvalitnění a modernizace studijního a akademického zázemí pro studenty a jejich učitele,“ uvedl ministr školství mládeže a tělovýchovy Robert Plaga. Jsem rád, že program zároveň otevírá cestu k tolik potřebnému zlepšení stavu studentských kolejí a menz,“ dodal ministr Plaga.

Právě na oblast podpory vysokoškolských kolejí a menz bude z programu vyčleněno 2,5 miliardy korun a veřejné vysoké školy budou o tyto finanční prostředky soutěžit v rámci postupně vyhlašovaných výzev. První z nich lze očekávat ještě koncem letošního roku.


Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.