Kurz „Vybrané problémy současné filosofie“

středa 12. září 2018 ·

Ústav filosofie a religionistiky FF UK srdečně zve všechny středoškolské učitele společenských věd na dvoudenní akreditovaný kurz DVPP "Vybrané problémy současné filosofie a religionistiky". Kurz sestává z 5 hlavních bloků, které vytvořili a vedou vždy dva lektoři – odborník z Ústavu filosofie a religionistiky a středoškolský učitel či didaktik filosofie. Účastníci si některé aktivity přímo vyzkouší v roli studentů. Tyto bloky jsou doplněny společnými diskusemi a sdílením zkušeností. Účastníci dostanou materiály s ukázkami metod, postupů či textů přímo využitelnými ve výuce.


Témata:

* Různé přístupy k etice na příkladu etiky sexuality
* Vědomí a možnosti jeho poznání v kontextu současné filosofie a přírodních věd
* Násilí a identita
* Definování náboženství v současné religionistice
* Nová náboženství a sekty

Kurz se koná 13. 10. a 24. 11. na FF UK

Cena kurzu je 1000 Kč


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.