V závěrečné práci opisoval pravděpodobně i další ministr Babišovy vlády

úterý 17. července 2018 ·

Seznam Zprávy konfrontovaly ministra práce a sociálních věcí Petra Krčála (ČSSD) se zjištěním, že některé pasáže jeho bakalářské práce jsou úplně stejné jako u jiné studentky téže školy. Vypadal zaskočeně. Ministr Petr Krčál prohlásil, že si „neumí vysvětlit“, jak je možné, že mezi jeho a jinou bakalářskou prací z Institutu mezioborových studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně je tolik shodného obsahu.


Petr Krčál (vlada.cz)
„Víte, ono už je to nějaký rok. Ale myslím si, že jsem na té bakalářce velmi pečlivě pracoval, nejsem si vědom toho, že bych cokoliv opisoval,“ prohlásil Krčál.

Program na odhalování plagiátů však v Krčálově bakalářské práci nalezl podobnosti ve 14 procentech textu a mnohem rozsáhlejší shodu pak objevil Seznam při další analýze textu. Odhalené pasáže se týkaly zejména neocitovaných odstavců z odborných knih, které tak autor v práci nepřímo vydával za svoje vlastní formulace.





Celý text naleznete zde
Zprávu ČTK naleznete zde
Zprávu iDNES.cz naleznete zde

1 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
17. července 2018 v 8:55  

Neobtěžujte tady s těmito informacemi. Ani opakovaný vtip už není vtipem. Uvádějte prosím toliko osobní údaje všech členů vlády, kteří něco neopsali. K tomu by vám mohlo postačit tak asi pět bitů....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.