CERMAT: Protokoly o výsledcích společné části maturitní zkoušky byly zpřístupněny školám

pondělí 16. června 2014 ·

Všem 1174 školám, jejichž žáci konali v letošním jarním zkušebním období společnou část maturitní zkoušky, byly zpřístupněny protokoly o výsledcích společné části maturitní zkoušky.

Protokol se výhradně týká výsledků společné části maturitní zkoušky a je velmi podrobný. Výsledky z jednotlivých zkoušek a dílčích zkoušek jsou zde vyjádřeny v procentních bodech a v percentilovém pořadí.


Percentilové umístění = Percentilové umístění poskytuje přehledným způsobem porovnání žáka s ostatními. Uvádí se podíl (v procentech) žáků v daném souboru (všichni žáci, kteří zkoušku konali), kteří dosáhli horšího výsledku (tj. 100 = nejlepší umístění, 0 = nejhorší umístění).
Percentil je číslo uvádějící na 100% stupnici pořadí mediánu skupiny žáků, kteří zkoušku konali se stejným skóre.

Z hodnoty percentilového pořadí lze vyčíst, jak se žák svým výkonem u dané zkoušky umístil na pomyslném žebříčku všech maturantů, kteří konali stejnou zkoušku. Jestliže je hodnota percentilového pořadí u zkoušky například 72, znamená to, že:
  • lepšího výsledku než žák u této zkoušky dosáhlo 28 % (100 – 72) všech maturantů, kteří konali stejnou zkoušku.
  • horšího nebo stejného výsledku dosáhlo 72 %.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.