MŠMT přijalo nápravná opatření k maturitám, většina výtek ombudsmanky je vyřešená

středa 18. července 2018 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy přijalo v uplynulých dvou letech řadu opatření ke zlepšení průběhu maturitních zkoušek, pět ze sedmi výtek veřejné ochránkyně práv je tak již vyřešených. Zprávu ombudsmanky týkající se maturit v roce 2016 dnes projednávala vláda. Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga předloží spolu s veřejnou ochránkyní práv do 15. října řešení zbývajících dvou stížností.


„a jedna věc se týká možnosti jednotlivých studentů nahlížet do kompletní dokumentace při přezkumech maturit,“ uvedl ministr Plaga s tím, že se MŠMT bude zabývat změnou procesního nastavení tak, aby se žadatelé mohli seznámit s maximem podkladů pro rozhodnutí o přezkumu. V souvislosti s další administrativou týkající se přezkumu ale ministr zároveň upozornil, že úředníci MŠMT musejí už nyní vyřešit 2700 žádostí do 30 dnů.

„Posílení personálních kapacit bych viděl jako žádoucí,“ uvedl proto ministr s ohledem na další výtku ombudsmanky, která se týkala nedostatečného počtu úředníků zabývajících se maturitami.

Co se týká opatření ke zlepšení průběhu maturit, ministerstvo už například zlepšilo komunikaci se studenty, kteří žádají o přezkum zkoušek. Žádosti jsou posuzovány individuálně, úředníci radí, jak žádost správně podat a v případě neúplné žádosti vyzývají žadatele k doplnění.

Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.