K heterosexuálům se hlásí jen dvě třetiny mladých lidí, ukázal průzkum

neděle 15. července 2018 ·

Po mileniálech sexuálně dospívá další generace, která je ještě ochotnější k experimentům. Homosexualita už dávno není tabu a za vyloženě heterosexuální se považují pouze dvě třetiny z nich, ukázala studie anglických vědců. Informuje iDNES.cz.


Hannah Shrimpton (linkedin.com)
Zatímco mezi mileniály se k heterosexualitě hlásilo 71 procent, v generaci mezi 16 a 22 lety je to již jen 66 procent, zjistil výzkum agentury Ipsos Mori s tím, že je to nejméně napříč všemi generacemi. Oproti tomu stoupá procento mladých, kteří se již v raném věku k homosexualitě otevřeně hlásí. V roce 2016 to byla dvě procenta, nyní již čtyři procenta dospívajících.

Podle sociologů ovlivňují tento trend sociální sítě i společenská média, díky kterým mají mladí lidé větší šanci vnímat sexualitu v nejširším kontextu její existence. „Statistika ukázala, že postoje nejmladší generace jsou otevřenější a tvárnější,“ uvedla Hannah Shrimptonová, která se také na výzkumu podílela.


Celý text naleznete zde

9 komentářů:

PP řekl(a)...
15. července 2018 v 5:39  

Otevřenější, tvárnější a sebevražednější. Klesající porodnost v tomto státě jde taky na vrub škole. Kdyby se nevyučovaly pseudopředměty a nepropagovaly úchylky a deviace...

jir řekl(a)...
15. července 2018 v 10:19  

Tak snad by byla slušnost uvést už v nadpise, že se jedná o Velkou Británii.

Unknown řekl(a)...
15. července 2018 v 10:24  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
E.Kocourek řekl(a)...
15. července 2018 v 14:13  

Velice trefné, pane Pelikán. ////

Předpokládám, že na české škole žádného studenta s fungujícím pudem sebezáchovy nenapadne otevřeně se vyhlásit za homosexuála. Správný přístup je "don´t ask, don´t tell!" ////

Kdyby to totiž bylo jinak, přibyl by českým učitelům další úkol: chránit před "šikanováním" nejen nepoučitelné autisty, ale také hrdé gaye. ////

PP řekl(a)...
15. července 2018 v 22:37  

O mladé bych se nebál. Nemají problém to přiznat.
Větší problém je, že se tím chlubí a to i ti, kteří touto deviací neoplývají. Zcela prokazatelně. To je práce té vaší hrdosti. Každý čtvrtý puberťák má problém se sexualitou.
Nikdo si nedovolí ubližovat nikomu z LGBT, stejně jako se nikdo neodvažuje bránit, je-li jakkoli napaden někým nebílé barvy pleti.
Udělejte si průzkum a budete překvapeni, kolik lidí by chtělo jinou barvu pleti. Někteří ze stejného důvodu, jako jsou teplí - myslí si, že by tím byli zajímavější, někdo by si jich možná konečně všiml. Jiní proto, že přijali globální mýtus o škodlivosti bílého muže.

Michal Komárek řekl(a)...
16. července 2018 v 8:07  

Pane Pelikáne, nemám samozřejmě nic proti tomu, když v diskusi prezentujete svoje konzervativní názory, někdy je ale ta prezentace na hraně či za hranou toho, co je slušná, normální diskuse. Tak je tomu i v tomto případě, kdy například nesmyslně manipulativně zobecňujete "nikdo (se) neodvažuje bránit, je-li jakkoli napaden někým nebílé barvy pleti". Snažte se, prosím diskutovat věcně a bez urážek. Děkuji!

tyrjir řekl(a)...
16. července 2018 v 22:26  


Kombinace genderismu, multikulturalisnu a zanedbávání školství je nebezpečná věc

Blíží se Prague Pride, festival podporovaný primátorkou Prahy (ANO2011) i některými složkami ČSSD (spolek Mladí sociální demokraté a spolek s názvem Idealisté). Vláda připravuje poslanecké sněmovně návrh zákona o uznání manželství "jednopohlavních" párů. Návrh KDUČSL, aby manželstvím byl jen svazek muže a ženy, vláda odmítla. Polovina manželství se rozvádí, polovina dětí se rodí mimo manželství. Jestli dobře počítám, prožije dětství v úplné rodině jen asi čtvrtina až třetina dětí. Tzv. sexuální revoluce (volný sex jako součást životního stylu v konzumní společnosti) je podle mého názoru jedna z příčin krize společnosti v tzv. zemích Západu. Vymíráme a přitom zveme přijímáme do EU imigranty, kteří náš životní styl většinou neuznávají a žijí svým vlastním životem, v němž má rodina a děti významnou roli. K čemu to vše povede, na to ať si odpoví každý sám. Osobně kombinaci mediálně i politicky prosazovaného genderismu (genderblbismu), multikulturalismu a zanedbávání školství považuji za velmi nebezpečnou věc. Nevíte někdo, jak to naše nová vláda myslela s prohlášením, že bezpečnost v ČR je pro ni priroritou, když genderismus má zelenou a školství není v hlavních vládních prioritách?

J.Týř

PP řekl(a)...
16. července 2018 v 22:35  

Děkuji pane Týři za naději, že existují slušní a inteligentní lidé s nepokřiveným žebříčkem hodnot. Nepodložené urážení mé osoby, obviňováním z urážení jiné osoby, panem komárkem, nechám bez komentáře.

E.Kocourek řekl(a)...
16. července 2018 v 22:54  

Pane Komárek, pravidla zde stanovíte vy a odhaduji, že všichni (že by nesmyslné manipulativní zobecnění?) to vzali na vědomí a snaží se tím řídit. Ale mohl byste, prosím, být méně tajemný ve vašich odsudcích? Co je podle vás v příspěvku pana Pelikána URÁŽKA? ////

Odhaduji, že vám vadí možná zmínky o barvě pleti a možná zmínky o sexuální orientaci. Pak by se tedy hodil slovníček povolených nezávadných výrazů. ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.