Britský ministr chce zakázat mobily ve školách. Ať děti radši žijí v reálném světě, vyzývá

čtvrtek 21. června 2018 ·

Britské školy by měly úplně zakázat dětem používání mobilních telefonů, neboť neprospívá rozvoji jejich osobností ani školním výsledkům. Navrhl to ministr kultury Matt Hancock, podle něhož by vláda měla rovněž přijít s právními úpravami zvyšujícími bezpečí on-line komunikace dětí a mládeže. Navrhovaný zákaz mobilů podpořila v deníku The Daily Telegraph skupina poslanců vládních konzervativců. Informuje ČTK.


Matt Hancock (twitter.com)
Podle Hancocka jsou zvláště u mladších školních dětí mobilní telefony ve školách nadbytečné, a pokud si je děti do škol přinesou, měly by je před vyučováním odevzdat. "Existují důkazy, že zákaz mobilů ve školách zabírá," napsal ministr v dnešním vydání zmíněného deníku, kde dal za příklad některé školy, kde mobily dětem před vyučováním odebírají.

"Jsou to přece jen ještě děti. Měly by své sociální návyky rozvíjet především v reálném světě," uvedl Hancock. Dodal, že vláda by měla přijít s návrhy zákonů, které by z Británie učinily "nejbezpečnější místo na světě, kde lze být on-line".

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
21. června 2018 v 21:35  

Ještě bych zakázal počítače, všechny ty internety, kalkulačky, propisovačky a kružítka.
Oni ty břidlicový tabulky s křídou měly něco do sebe.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.