Civilní příprava se Šlechtovou. Zdravověda, horský terén i vlastenectví. Nový školní předmět už dostává osnovy

pátek 23. března 2018 ·

Nová branná výchova ve školách by se mohla konkrétně jmenovat „civilní příprava obyvatel“. Případně by se tam ještě nějak doplnila slova „k ochraně státu“. Ministryně obrany Karla Šlechtová (ANO) včera na setkání s novináři prozradila další detaily nového předmětu, který chce ještě v tomto volebním období dostat do základních i středních škol. Slovo „branná“ ministryně v názvu určitě mít nechce, protože by příliš připomínal podobný školní předmět za komunistické éry. Informuje MF DNES.


Karla Šlechtová (vlada.cz)
„Uvažuji o tom, že by to byla jedna hodina za čtrnáct dní,“ řekla včera Šlechtová. Koncepci předmětu už měsíc a půl připravují společně úředníci ministerstev školství a obrany.

Podle Šlechtové výchovu podporuje i sociální demokracie, která s hnutím ANO vyjednává o koalici.

„Určitě by se na výuce podílela i horská služba, aby se děti naučily, jak se chovat v horách. Byla by tam zdravověda. Vojáci by dětem vyprávěli o tom, co obnáší vojenská přísaha,“ prozradila Šlechtová, která chce dětem vštěpovat i vlastenectví.

Celý text naleznete v dnešní MF DNES
Zprávu Aktuálně.cz naleznete zde

4 komentářů:

Kamínek řekl(a)...
23. března 2018 v 12:14  

To jsem zvědavý, na úkor kterého předmětu bude tato aktivita p. Šlechtové zařazena do RVP (počet hodin se navyšovat nedá, takže by matematika? osobně se přimlouvám za 2. cizí jazyk ...) A hodina 1 za 14 dní - to je v úvazku učitele 0,5 hodiny. Taky hezké pro ředitele sestavující úvazky ... Cituji Básníky: Dej blbci funkci, vymyslí lejstro (v našem případě předmět :-(((((

Tajný Učitel řekl(a)...
23. března 2018 v 18:06  

Jak se bude vychovávat k vlastenectví? Pepíčku, ty jsi Čech a Češi jsou nejlepší, protože mají Jágra a Ledeckou, a japonské Plzeňské a taky německou Škodu, víš, pana prezidenta co málem poblil korunovační klenoty a trestně stíhaného slovenského estébáka/oligarchu jako premiéra. Země česká domov tvůj. A taky Semtex, to vůbec není špatné za sto let existence, co říkáš? Hoj.

Kvaternion řekl(a)...
23. března 2018 v 19:11  

Tajný učitel: mluvíte mi z duše. Mimochodem, očekávám, že ti, kteří spustí hysterický křik o indoktrinaci ve školství, kdykoli se nějaký učitel před dětmi jen zmíní, že existují i lidé jiného vzhledu a kultury než my a jsou nám rovni, budou tento otevřený požadavek na skutečnou indoktrinaci do nebe velebit.

Unknown řekl(a)...
25. března 2018 v 21:18  

božíčku to je fraška

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.