Učitelé protestují proti novému řediteli, čtvrtina z nich podala výpověď

sobota 6. ledna 2018 ·

Když předchozí ředitel rožnovské Střední školy zemědělské a přírodovědné odcházel do důchodu, vzešel z učitelského sboru návrh na jeho nástupce. Jenomže konkurz, který vyhlásil zřizovatel školy, tedy Zlínský kraj, vyhrál někdo jiný. Za jediné pololetí pak škola dospěla do kalamitního stavu, právě nyní, uprostřed školního roku, z ní odchází šest z celkem třiadvaceti učitelů. Reportáž přináší MF DNES.


Petr Gazdík (psp.cz)
„Nechci být vydíratelný. Že si někdo postaví hlavu, neznamená, že couvnu a všechno poběží postaru. Proto tady nejsem,“ reagoval ředitel školy Jaroslav Mandula. Všechny výpovědi přijal. „Už jsem také našel adekvátní náhrady,“ ujistil.

Výuku ale protestní akce přece jen ovlivnila, školou se šířila nejistota a fámy o tom, že se nestihne příprava na letošní maturity.

„Nepovažuji to za odpovědné vůči studentům. Učitelé navíc nejprve podali výpovědi a pak čekali, že se něco stane. Byla to nátlaková akce,“ řekl krajský radní odpovědný za školství Petr Gazdík, který včera ve snaze uklidnit emoce strávil ve škole několik hodin.

Faktem je, že škola měla problémy už v minulosti. Patří k těm, které mají vysoké procento propadlíků u maturit, loni neuspěla celá polovina studentů v prvním termínu a čtvrtina ani napodruhé. S novým ředitelem ale přišla nová pravidla.

Celý text naleznete v dnešní MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.