Na Facebook pouze se souhlasem rodičů. Francie omezuje sociální sítě

pátek 15. prosince 2017 ·

Návrh francouzského zákona o ochraně osobních údajů zkomplikuje mladistvým přístup k sociálním sítím. Francouzi, jimž ještě nebylo 16 let, budou potřebovat k registraci na Facebooku, Twitteru či Snapchatu souhlas rodiče. Na zprávu deníku Le Figaro upozorňuje iDNES.cz.


Opatření má chránit mladistvé před zneužitím jejich privátních informací. Zákon, který schválila francouzská vláda, projedná parlament. Le Figaro píše, že opatření má pomoci adaptovat francouzské zákony na nový evropský legislativní rámec. Poslanci evropského parlamentu schválili v dubnu reformu ochrany dat, jež má za cíl poskytnout občanům možnost zpětné kontroly a vytvořit tak vysokou a jednotnou úroveň ochrany osobních údajů v celé Evropské unii.

K podobné akci se na konci listopadu odhodlalo Slovensko, jehož parlament schválil zákon, podle kterého se na sociální sítě budou moci přihlásit bez souhlasu rodičů pouze osoby starší 16 let.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
15. prosince 2017 v 12:33  

Jako že nic moc proti...

Akorát mi teda není jasné, kdo ponese jaké sankce za porušení...

A co je přesně sociální síť. Pokud si nadané 15-leté dítě naprogramuje nějakou aplikaci, kde si budou moci jeho vrstevníci založit účet, bude to taky sociální síť?

Jestli by se nemělo třeba začít někde jinde...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.