Valachová by šla do vedení ČSSD, nováčky ale část strany nerada

úterý 21. listopadu 2017 ·

Sociální demokraté řeší dilema: umožnit klikatou cestou usednout do vedení nováčkům, nebo si vybrat funkcionáře z ostřílených členů? V neděli kandidaturu na šéfa připustil nestranický hejtman Jiří Běhounek, včera ambice usednout do vedení Právu potvrdila poslankyně a bývalá ministryně školství Kateřina Valachová. Informuje deník Právo.


Kateřina Valachová (seznam.cz)
Oba by však pro své cíle potřebovali změnu stanov, která smaže podmínku, aby v pozicích předsedy a místopředsedy seděli jen straníci s platnou legitimací starou nejméně čtyři roky. „Pokud by byly změněny stanovy a cítila bych podporu členů, tak bych aspirovala na pozici místopředsedkyně,“ řekla Právu Valachová.

Ta odešla z funkce na jaře po provalení dotační kauzy ve sportu, ve které byla zapletená i její náměstkyně Simona Kratochvílová. Valachová je ve straně od září roku 2015, na sjezdu v únoru 2018 to tedy budou teprve necelé tři roky. Změna stanov se kvůli umetení cesty nováčkům řadě představitelů ale nelíbí.

Celý text naleznete v dnešním vydání deníku Právo

1 komentářů:

Lexxa řekl(a)...
21. listopadu 2017 v 8:18  

Jakou to má spojitost se školstvím? Jen to, že uvedená paní byla ministryní školství? Už mi to tu připadá, jak kdysi za komára na vojně - PŠM = politické školení mužstva.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.