Napsal, že vystřílí celou školu. Od soudu student odešel s podmínkou

středa 25. října 2017 ·

Student ostravské střední školy na sociální síti vyhrožoval, že celou školu vystřílí. Připojil také video, jak manipuluje s pistolí. V úterý dostal u Okresního soudu v Ostravě za vyhrožování roční vězení podmíněně odložené na dvě léta. Informuje iDNES.cz.


Stalo se to letos v březnu. Student Střední školy technické a dopravní v Ostravě-Vítkovicích si chtěl zvýšit sledovanost svého profilu na sociální síti. U soudu řekl, že vyhrůžky nemyslel vážně, ale že šlo o žert - přesněji sociální experiment na internetu.

„Chtěl jsem vidět reakci třídy. Jsem si vědom, že to byl špatný vtip. Rozhodně jsem nechtěl nikomu ublížit,“ hájil se mladík u soudu s tím, že takto chtěl vzbudit pozornost, aby mohl poukázat na poměry ve škole, s nimiž nebyl spokojený. „Dneska bych už zvolil jiný způsob,“ dodal.

Soud mladíka uznal vinným ze šíření poplašné zprávy a také z vydírání.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.