Vyšel pátý SRPácký newsletter

pondělí 25. září 2017 ·

Nový Newsletter projektu SRP přináší jako hlavní téma důležité novinky k projektu Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi (APIV B), který začal v dubnu realizovat NIDV. Krajská centra podpory fungující v projektu SRP doplní od září pracovníci projektu APIV B, kteří nabídnou školám podporu v oblasti inkluze. „V každém kraji vznikne síť vybraných škol, které získají nejen metodickou podporu, ale i nabídku pomoci s nastavením poradenských služeb a možnost konzultací s odbornými poradci. Budou se konat kurzy dalšího vzdělávání a vznikne také interaktivní mobilní databáze společného vzdělávání,“ přiblížil nejdůležitější aktivity hlavní manažer projektu Tomáš Machalík.

Největší MAP v ČR, jeho specifika a minulé i budoucí činnosti. Tak by se dala do jedné věty shrnout náplň rozhovoru, který PR pracovníkům projektu SRP poskytla vedoucí pedagogicko-organizačního oddělení Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Brna Marie Klusoňová. Mezi četnými aktivitami MAP v Brně lze vyzdvihnout koordinátory práce s rodinou. Ti začali od září působit na 26 brněnských školách v rámci dalšího projektu OP VVV. Jeho cílem je zvýšit dostupnost, kvalitu a inkluzivnost předškolního vzdělávání ve městě a zapojit co největší počet dětí do předškolního vzdělávání.

SRPácký newsletter se věnoval také informacím o činnosti v krajích. Konkrétně v Moravskoslezském a Zlínském, kde se letos v červnu konalo první společné setkání tvůrců a realizátorů místních akčních plánů. Jeho cílem byla užitečná výměna zkušeností mezi důležitými aktéry vzdělávacího systému v obou krajích, kde je úroveň akčního plánování a realizace MAP rozdílná.

Na setkání zazněl příklad dobré praxe z ORP Rožnov pod Radhoštěm, kde funguje pracovní skupina na podporu financování, jejímiž členy jsou zástupci MŠ, ZŠ, SŠ, zájmových a vzdělávacích organizací, poradenských služeb, zřizovatelů a příjemců. Skupina mj. navrhuje jednotnou metodiku financování provozu škol a společný postup vedoucí k úsporám financí třeba v oblasti energie a komodit. Odborněji laděné články odlehčuje pravidelná rubrika, ve které se představují členové projektového týmu SRP.

Celý Newsletter je ke stažení zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.