Ženy se nehodí pro práci s technologiemi, napsal inženýr v interní diskusi. Google ho vyhodil

pátek 11. srpna 2017 ·

Technologická firma Google v pondělí propustila svého zaměstnance Jamese Damora kvůli internímu dokumentu, který napsal minulý týden. Tvrdí v něm, že v Googlu pracuje méně žen než mužů, protože ženy mají horší biologické předpoklady pro práci v technických oborech. Šéf Googlu Sundar Pichai uvedl, že Damore porušil pravidla chování ve firmě a označil Damorův názor za "urážlivý". Zároveň však připustil, že o některých věcech v Damorově manifestu lze diskutovat - například o tom, že firma na svém pracovišti údajně vytvořila "politicky korektní monokulturu". Informuje server Aktuálně.cz.

Softwarový inženýr Googlu James Damore ve svém "manifestu" napsal, že "schopnosti mužů a žen se liší částečně kvůli biologickým příčinám. Tyto rozdíly mohou vysvětlit, proč nevidíme rovné zastoupení žen v technických oborech a ve vedení".


"(Pozitivní) diskriminace vedoucí k jejich rovnému zastoupení je neférová a špatná pro byznys," dodal inženýr.


Šéf Googlu Sundar Pichai kvůli této kauze ihned přerušil rodinnou dovolenou. Podle britského serveru BBC odsoudil některé pasáže Damorova textu s tím, že "podporují škodlivé genderové stereotypy na pracovišti".




Celý text naleznete zde

5 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
11. srpna 2017 v 10:27  

Odstranění údajně škodlivých genderových stereotypů jejich nahrazením novými, na hlavu postavenými stereotypy vytvořenými organizacemi napojenými na OSF asi není správná cesta. Tedy ne asi ale určitě. Je hezké, že pan Pichai přerušil dovolenou. A co teď něco o tom muškaření?

Unknown řekl(a)...
11. srpna 2017 v 15:52  

no nehodí no,s tím nic nenaděláš

Jana Karvaiová řekl(a)...
12. srpna 2017 v 7:39  

Takže opět se vyhazuje za názory. kde já to už zažila?

Unknown řekl(a)...
12. srpna 2017 v 8:11  

za 25 let je tu nová generační a společenská vrstva která ovládla společnost pomocí médií a vytvořila si vlastní virtuální svět (clintoníci),jenže neovládají realitu a lidé žijící v reálném světě se začínají bouři (ttumpisti),a ti virtuálníci dupou nožičkama a buší pěstičkama

Unknown řekl(a)...
13. srpna 2017 v 1:13  

"schopnosti mužů a žen se liší částečně kvůli biologickým příčinám. Tyto rozdíly mohou vysvětlit, proč nevidíme rovné zastoupení žen v technických oborech a ve vedení".

Za tohle Google propouští? To to s ním jde opravdu z kopce. Ztrácí pružnost, otevřenost změnám a názorům. Stává se z něj rigidní kolos s přísnou hierarchií.
Totalita má mnoho tváří. A skrývá se za mnohými líbivými hesly. Od rasové nerovnosti až po genderovou rovnost.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.