Technicky zaměřené školy získají desítky milionů korun na vybavení

pondělí 7. srpna 2017 ·

Lepší laboratoře, pracovní stoly se zabudovanými moderními přístroji i zcela nové dílny. Do technického školství v Moravskoslezském kraji míří rekordních 140 milionů korun. Peníze půjdou především na lepší zázemí pro praktickou výuku do zhruba dvacítky škol. Modernizaci potřebují. Aby držely krok s vývojem a absolventi nebyli v praxi pozadu. Informuje MF DNES.



Stanislav Folwarczny (msk.cz)
Například generální oprava čeká laboratoře chemie na Gymnáziu a střední odborné škole v Rýmařově, kde generální oprava čeká laboratoře chemie. „Tato přístavba školy vznikla v roce 1994 a z této doby pochází i všechno vybavení. Dnešní obory se ale posouvají úplně jinam,“ komentovala ředitelka Zdena Kovaříková s tím, že laboratoř čeká kompletní rekonstrukce včetně rozvodů nebo osvětlení, ale i nové moderní pomůcky.


Momentálně se chystá vyhlášení prvních veřejných zakázek. „Devadesát procent peněz uhradí evropské zdroje a státní rozpočet, zbylých deset procent doplatí kraj. Všechny projekty se musí uskutečnit do konce příštího roku,“ sdělil Jan Krkoška, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj.


Ani pak ale zdaleka nebude hotovo. „Aktuálně připravovanými projekty nedojde k modernizaci učeben a vybavení ve všech školách, které modernizaci potřebují,“ vysvětlila Miroslava Chlebounová z tiskového oddělení krajského úřadu.


Podle náměstka hejtmana pro školství Stanislava Folwarczného by modernizace mohla přitáhnout k technice více studentů. „Zřízením moderních laboratoří a odborných učeben a díky novému vybavení dojde k zatraktivnění přírodovědných a technických oborů,“ míní.




Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.