Mezinárodní Montessori Kongres Praha 2017, 27.-30. července

neděle 23. července 2017 ·

International Montessori Congress 2017 je setkání nejen učitelů a dalších odborníků na vzdělávání. Koná se už od roku 1929 jednou za čtyři roky, vždy v jiné zemi a na jiném kontinentu. Letos se po 16 letech vrací do Evropy. Pro hostitelskou Prahu a celou Českou republiku je to mimořádná událost.


Na kongres přijedou necelé dvě tisícovky účastníků z celého světa. Vystoupí na něm víc než 80 řečníků. Mezinárodní setkání zdaleka nebude jen o vzdělávání podle Marie Montessori, ale může být inspirací pro každého, kdo touží po zdravém rozvoji svých dětí i sebe sama.

Letošní téma kongresu je více než aktuální - Pathway to Peace: Montessori Education for Social Change, tedy Cesta k míru: Montessori vzděláváním k přeměně společnosti.

Mezi hlavními řečníky vystoupí například světově uznávaný kouč a lektor Srikumar Rao, který školil ve firmách jako Microsoft nebo Google. Mírová aktivistka a držitelka tří nominací na Nobelovu cenu míru Scilla Elworthy nebo jedna z největších kapacit v oblasti psychologie a výzkumů Angeline Lillard. Přijede i přední světový enviromentalista a poradce v oblasti udržitelného podnikání Paul Gilding.

Kongres je také příležitostí pro veletrh vystavovatelů hraček, pomůcek a dalšího materiálu souvisejícího se vzděláváním a rozvojem dětí i mládeže. Vystavovatelů bude přes 40. Kromě samotného Kongresu se při té příležitosti bude konat i řada dalších zajímavých akcí. Například summit adolescentů z celého světa nebo první Montessori symposium o stárnutí a demenci. V předvečer summitu se v Praze také odehraje TEDtalk na téma vzdělávání. Pro rodiny s dětmi se v průběhu Kongresu chystá den plný zážitků - Family Market 2017.


Více informací naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.