Prezident Zeman: Domácí vzdělávání je blbost. Je to výstřelek podobně jako inkluze, ženské kvóty nebo domácí porody

středa 14. června 2017 ·

Domácí vzdělávání je pouze módní trend, řekl včera prezident Miloš Zeman. Nepovažuje ho za správné. Podle něj rodiče nemohou mít dostatek vědomostí na to, aby dokázali dítě připravit jako učitelé ve škole. Zeman domácí vzdělávání přirovnal k domácím porodům, které jsou podle něj rovněž jen módním trendem. Prezident to řekl během své návštěvy Jihočeského kraje. Informuje ČTK.


Miloš Zeman (FOTO: David Sedlecký)
"Domácí vzdělávání je blbost," uvedl Zeman. Podle něj by rodiče při výuce dětí už v prvních ročnících museli mít dostatečný a hluboký přehled v řadě předmětů. "Pokud by měli takové znalosti, tak jsou geniální a měli by být vystavováni v muzeu. Ale většina normálních rodičů samozřejmě umí jen něco a neumí všechno. A tak je to dítě ochuzeno, protože mu rodiče dávají jenom ty vědomosti, které sami mají. Zatímco učitel je školen na to, aby předával vědomosti ve všech oborech," řekl Zeman.

Zeman domácí vzdělávání přirovnal k trendům typu inkluze, ženských kvót nebo domácích porodů. Podle něj jde o výstřelek, který přestane lidi bavit.


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
14. června 2017 v 7:45  

Domácí vzdělávání má smysl jen v případě bohatých rodičů, kteří si zaplatí soukromé učitele. Domácí vzdělávání amatéry nemůže konkurovat kvalitnímu školství. Ale když zlikvidujeme školství, pak domcí vzdělávání bude stejně kvalitní a kolik stát ušetří, když děti budou vzdělávány doma? To je mentalita státního úředníka.

Tajný Učitel řekl(a)...
14. června 2017 v 8:42  

Zeman ministrom školství.

Domácí vzdělávání amatéry nemůže konkurovat kvalitnímu školství.

Toto je neinformovaný názor a to tak, že velmi.

Eva Adamová řekl(a)...
14. června 2017 v 10:58  

Domácí vzdělávání může být pro dítě na prvním stupni, pokud má šikovné rodiče, docela přínosem, na druhém stupni už to ale je vzhledem k náročnosti učiva v 8. a 9. ročníku a vzhledem k nástupu puberty a revolt všeho druhu velmi problematické. Pár rodičů tzv. batikovaných sukní a flanelových košil, kteří to se svými pubertálními ratolestmi vůbec nezvládají, znám a vůbec jim jejich současnou situaci nezávidím.

BP řekl(a)...
15. června 2017 v 12:00  

To jsou všichni rodiče bez práce, a mohou doma tudíž se svými potomky trávit čas a věnovat se jim? Já myslela, že rodiče chodí do práce a děti do školy.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.