Skolnidiar.cz: Jeden z nejpopulárnějších projektů v oblasti spotřebitelského vzdělávání dostal on-line podobu

neděle 30. dubna 2017 ·

Tzv. Vzdělávací diář, dostal on-line podobu. Studenti a učitelé tak budou moci od nového roku vzdělávat žáky základních a středních škol v oblasti práv spotřebitelů na internetu pomocí nové on-line aplikace. Online vzdělávací diář navazuje na zavedený formát tištěného diáře, avšak využívá výhody, které skýtá digitální prostředí, zejména v podobě multimediálních a interaktivních prvků. Obsahuje tematické texty v oblastech, jako jsou práva a povinnosti spotřebitele, osobní finance, e-bezpečí nebo svět kolem nás.

Texty jsou zpracovány populární formou publicistického jazyka, doplněné o ilustrace, grafy a interaktivní prvky (ankety, kvízy, animace, externí odkazy, sdílená videa atd.) K vybraným tématům spotřebitelského vzdělávání jsou vytvořeny i výukové miniaplikace pro tablety a PC. Čtenář textu tak může své znalosti upevnit a rozšířit použitím zábavné výukové hry. Učitelská sekce portálu obsahuje zpracované metodiky pro vedení výuky k jednotlivým tématům spotřebitelského vzdělávání. Studenty potěší sekce Taháky, které je možné si i stáhnout na webových stránkách projektu.


Další informace naleznete zde

3 komentářů:

Janek Wagner řekl(a)...
1. května 2017 v 18:24  

Tomu moc nerozumím, na webu je uvedeno: "Od roku 2005 představuje projekt Vzdělávací diář realizovaný o. s. Generation Europe nevýznamnější vzdělávací počin v oblasti spotřebitelského vzdělávání, a to jak pokud jde o jeho záběr (spotřebitelské vzdělávání pokrývá v celé jeho tematické šíři), tak o jeho dopad – v minulých letech jej v tištěné podobě opakovaně používalo přes 100.000 žáků v jednom školním roce. Celkovým dlouhodobým cílem tohoto kontinuálního projektu je, aby každý žák ZŠ a SŠ v průběhu svého studia absolvoval jakési minimum spotřebitelského vzdělávání a byl připraven na běžné situace, které ho jako spotřebitele mohou v reálném životě potkat.

V letošním roce 2015 přicházíme s novým formátem on-line výukového diáře pro tablety a PC s tím, že bychom jej rádi uvedli ve známost tak, aby byl časem schopen nahradit klasickou papírovou podobu výukové pomůcky."

Janek Wagner řekl(a)...
1. května 2017 v 18:38  

Navíc označení "diář" je navíc naprosto zavádějící.

Michal Komárek řekl(a)...
1. května 2017 v 18:53  

Pane Wagnere, máte pravdu, že je v tom zmatek. Ta "aktuální" informace je ze serveru Občankáři.cz, tady http://www.obcankari.cz/skolnidiarcz. Tak buď se spletli tam, nebo se autorům projektu nepodařilo tu online verzi v roce 2015 spustit... Děkuji! hezký večer!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.