Kateřina Valachová: Zchlaďme hlavy. Zveřejnění testů přijímaček s Cermatem proberu

pátek 21. dubna 2017 ·

Jako každou velkou změnu, doprovázejí i první jednotné přijímací zkoušky na střední školy velké emoce, uvedla pro iDNES.cz ministryně Kateřina Valachová. O tom, že zadání prvního termínu přijímaček uniklo na internet, prý bude v příštích dnech jednat se společností Cermat.


Kateřina Valachová (twitter.com)
„Cermat postupuje na svou odpovědnost a na základě právní analýzy, kterou si nechal zpracovat. Ale z hlediska toho, co nyní probíhá, to s jeho vedením chci v příštích dnech řešit na zvláštním jednáním. Detailněji se chci informovat, co se stalo a jakou právní analýzou má Cermat svůj postup podložený. Otázka zveřejnění testů na internetu bude zřejmě hlubší právní oříšek. Zveřejňovat vědomě a globálně testy před konáním náhradního termínu z mého pohledu problém být může,“ řekla Valachová. „Bylo by dobré, aby teď všem vychladly hlavy,“ dodala.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Josef Soukal řekl(a)...
21. dubna 2017 v 6:55  

Paní ministryně by měla především přemýšlet o tom, proč ji nenapadlo provázet zavedení zkoušky průběžným informováním rodičů.

Simona CARCY řekl(a)...
21. dubna 2017 v 7:09  

Přímo řízený Cermat postupuje na vlastní odpovědnost? A odpovědnost řídícího orgánu je kde? Cermat si vymyslel narvání všech přijímaček do 20 denního úseku před maturitami? Každá sluníčková neziskovka má více práv než orgán veřejné správy. Není tu něco ale fakt špatně?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.