Iniciativa Maturitní data - odtajněno zveřejnila zadání jednotných přijímaček

čtvrtek 13. dubna 2017 ·

Iniciativa Maturitní data - odtajněno splnila slib, který dala ve svém „ultimátu“ Cermatu – zveřejnila zadání jednotných přijímaček. „Cermat vytváří nerovný přístup k informacím. Nezměnil svůj záměr zveřejnit přijímací testy až po 12. květnu ani po vysvětlení, co tím způsobuje,“ píše iniciativa na svých webových stránkách.

Přijímací testy pro ty, kteří nemají konexe jsou ke stažení zde:

Český jazyk, Matematika

9 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
13. dubna 2017 v 20:36  

Je zřejmé, že šéfredaktor ČŠ je zvyklý, že publikuje materiály jiných autorů bez jejich souhlasu. V případě opisování z cizích blogů a pokud to jejich autorům nevadí, lze pochopit, že tato "metoda" dosud nenarazila na žádné limity. V případě materiálů chráněných autorským právem je dobré souhlas autora získat. Nijak se této povinnosti nezbavuje v okamžiku, kdy publikuje takový materiál nikoli jeho ukradením autorovi, ale pouhým převzetím bez souhlasu majitele autorských práv z webu předchozího zloděje.
Porušování práva není nejlepší vizitkou občana právního státu bez ohledu na to, že si myslí, že svým krokem koná jakési dobro.

Eva Adamová řekl(a)...
13. dubna 2017 v 21:30  

Já nevím pane Komárku, nebude to Váš poslední zářez do pažby na ČŠ? Ono jaksi, že to zveřejnil anarchista Botlík a jeho odtajněná iniciativa, je něco jiného, než když to zveřejňujete Vy. Botlík si za svou iniciativu sám zodpovídá a za zveřejnění přijímaček si ponese důsledky sám. Co ale bude dělat Váš zaměstnavatel Alabatros Média?

Pepa řekl(a)...
14. dubna 2017 v 20:44  

Pokud si mohli uchazeči s dovolením Cermatu odnést přijímačkové testy domů, tak proč kolem jejich zveřejnění kdekoliv děláte takové tanečky?

Q. E. D. řekl(a)...
14. dubna 2017 v 21:05  

Pokud si mohli uchazeči s dovolením Cermatu odnést přijímačkové testy domů, tak proč kolem jejich zveřejnění kdekoliv děláte takové tanečky?

LOL, to jste vzal kde? V pokynech je jasně řečeno, že je vybírá zadavatel a odevzdává řediteli.

Pepa řekl(a)...
14. dubna 2017 v 21:36  

To jsem vzal z mailu z Cermatu, viz můj komentář v jiném článku zde (o páně Botlíkově iniciativě a zveřejnění textů PZ). Takže tak...

Pepa řekl(a)...
14. dubna 2017 v 21:40  

Název začíná "Ultimátum pro Cermat..."

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
15. dubna 2017 v 13:19  

Vážený pane Botlíku,

jste-li takovým bijcem za štěstí studentů, doufám, že po prvním kole uveřejníte také přijímačkové sciotesty.

Unknown řekl(a)...
20. dubna 2017 v 13:56  

Ahoj všichni, jmenuji se silvia Miguel, jsem z United stavu, jsem tady, aby svědčil, jak jsem se dostal půjčku od května FIELD finanční společnost po hodně falešných věřitelů popírat mi možnost získat úvěr tady v tomto fóru. pomohlo mě a mou rodinu úvěru ve výši 50.000 USD. Poté, co jsem ztratil 1000USD na podvodníky. MAY POLE FINANCE ředitel společnosti (pan NASMITH JOHN) mě ujistili, že se mi pomůžeš, zprvu jsem odmítal uvěřit, dokud se konečně setkat s jeho slib. Potřebujete-li skutečný úvěr jako naléhavou, jak chcete kontakt může FIELD finanční společnost prostřednictvím svého e-mailu (loan3568@gmail.com

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
20. dubna 2017 v 14:09  

Tak mu někdo pomozte, tady se nikdo do nebohého Johna nevcítí?

Cenzore, máš skutečnou práci!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.